120 méter hosszan újul meg a Barna utca Debrecenben

120 méter hosszan újul meg a Barna utca Debrecenben

Helyi hírek

A Barna utca 120 méter hosszan és 5,5 méter szélességben újul meg október közepére. A fejlesztésről Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatót 2024. szeptember 13-án.

A Barna utcán a Szív utcától az Antall József utca irányába egy részen még aszfaltburkolatnak sem nevezhető rész volt látható. A területen nagyon sok új fejlesztés történt, ami indokolta az útszakasz felújítását – fogalmazott Orosz Ibolya Aurélia.

Mint mondta, a fejlesztés a Debrecen 2030 program keretében valósul meg, összesen 63 millió forintból. A munkálatok során júliusban már kialakították a csapadékvíz elvezetési rendszert, jelenleg pedig az aszfaltburkolat előkészítése zajlik. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy az útszakasz 120 méter hosszan és 5,5 méter szélességben újul meg, a munkálatok pedig az időjárási körülményektől függően, várhatóan október közepére fejeződnek be.

A képviselő megköszönte a lakosok türelmét, és kihangsúlyozta, hogy a beruházást követően biztonságosabb és komfortosabb útszakaszt használhatnak az itt közlekedők.

Fotó: debrecen.hu