A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak a Nagyerdőn június 14. és 16. között a 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat. A háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra.
A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, amit a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.
2024-ben a 4 alapelem; a tűz, a víz, a levegő és a föld kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.
Felragyog a Michelin-csillag is: 2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.
Éttermek menüje:
Vino Bar ‘N Bistro
- Füstölt harcsa: házilag füstölt harcsa, paradicsomvíz, dinnye, kovászos kenyércsipsz
- Agnolotti: gombák, paprikás mártás, agnolotti tészta
- Mangalica: érlelt mangalica tarja, baszk lecsó, kovászos lepény
- Barack: sült kakukkfüves barack, túró mousse, sablé breton
A LEVES és Borsod Burger
- Vadkeleti köcsögös halászlé: kókusztej, házi udon tészta, babcsíra, grillezett szürkeharcsa savanyított gyömbér, újhagyma, koriander, fekete szezám
- Hideg málnakrémleves: fehércsokis mákos guba fagyi, tökmag
Borsod Burger
- Baz burger!: házi kovászos buci, dijoni mustáros mayo, jégsali, magyar marhahús-pogácsa, szuhafői jersey gomolya, füstölt áfonyás lilahagyma-lekvár
- Tüzes-tekerős malacburger: tűzön sült malac-császár nyárs, focacciaban: kimchis mayo, ázsiai káposztasaláta, koriander, lime
Panificio il Basilico
- Erdély: tüzes mics kovászossal
- Vajdaság: rác gulyás kenyérben
- Felvidék: kapros kalács, tejföl
- Kárpátalja: kovászos málnás, fehér mákos bobajka felhővel
Vadaskert Vendéglő
- Vízibivaly, erdei gombák, medvehagymás újburgonya
- Vadhúsos nyári káposzta, vaddisznókolbász
- Eper-bazsalikom pite
Pavillon de Paris
- Kacsamáj „Eszterházy”: kacsamáj, dió, fehércsokoládé
- Boeuf Bourguignon: burgundi marha, gyökér zöldségek, grenaille
- Vajhal “szendvics”: vajhal, kovászos kenyér, rák tatár, marokkói citrom
Végállomas Bistro & Wine
- Citromos karalábé krémleves, marinált süllő és chilis füstölt vaj
- Erdei gombákkal töltött pirított sertés-dagadó, kávés „burgonyafőzelék”
- Omlós muflon bükki gőzgombócban, rozsos vaj, ropogós csalán
- Meggyes/málnás morzsa
Wellington Coffee & Pie
- Mini piték:
- a) Tandoori csirke (Halal)
- b) Kaprosjuhtúró, kapribogyó chips
- c) Új-Zélandi bárány krumplisapkával
- Pasta: pappardelle, vénuszkagyló, tigrisrák, konfitált paradicsom
- Kerala Thali:
- a) Idli (urid babos rizs gőzgombóc)
- b) Sambar (tamarindos zöldség curry)
- c) Kókuszcsatni
- Pavlova:
- a) Kávés sósmogyoró
- b) Earl Grey teás őszibarack
Szomszéd Bisztró
- Marha tatár, rákmajonéz, croissant
- Füstölt pisztráng, karalábéfőzelék, alma
- Pizza portafoglio: mangalicaoldalas, kemencében sült pizzakenyér, káposztasaláta
- Margherita burrata: San Marzano paradicsom, pecorino sajt, bazsalikom, mozzarella burrata
Grillakadémia
- Hortobágy Angus Picanha steak
- Tenyeres sajtburger
- BBQ mangalica oldalas
Almavirág Étterem
- Grillezett kukorica krémleves, kápia paprika
- Rántott sertésfül, alma saláta, remulád
- Sertéscsülök, körömpörkölt, szaftos burgonya, újhagyma, savanyított zöld paradicsom
- Szűzpecsenye nyári lecsóval, nudlival
- Csokoládé, meggy, törökmogyoró
Páva
- Vegán vineta tál: csángó kenyér, savanyított rókagomba, sült paprika, saláta
- Bárány kebab, vineta, sült paprika
- Extrák: homoródremetei saláta, érlelt sajt, savanyított rókagomba
- Csángó bóc
- Bárány nyakleves
- Udvarhelyi bárány flekken, pityókasaláta
- Édes málé, szilvalekvár, tejfölhab
Fricska 2.0
- Füstölt pisztráng, vajtök, kapor, tejföl
- Konfitált mangalicatarja, bazsalikom, lecsó, hajdina
- Somlói galuska
Mirage
- Lazac, ricotta, paraj, rétes
- Wagyu Hot Dog, szarvasgomba
- Érlelt marhaszegy, nyári burgonyasaláta
- Kantoni császárhús, zöldek, üvegtészta
- Kardamom, mangó, csicseriborsó (vegán)
Macaron Bites
- „Sárkány lehellete”: kellemesen lágy mézédes mangó és igazán tüzes habanero paprika tökéletes találkozása
- „Szirének éneke”: különleges kaviár és a lágy krémsajt olyan párosítás, mely igazán kulináris élményeket ad az ízlelőbimbóknak
- „Egy falat mennyország”: bodzavirág frissessége és a savanykás litchi harmóniája, melyet egy cseresznyevirágos vattacukor koronáz meg
- „Vadon illata”: a karakteres medvehagyma mint a domináns föld jegy, magába zárja a parmezán jellegzetes ízét
Iszkor – Mályinka
- Vaddisznó krokett, sáfrányos aioli
- Gesztelyi mangalica saslik, erdei vargánya, Horhos-völgyi tojáském
- Gesztelyi pirított malacfül, zöldbab
- Mónosbéli kecskesajt, spárga, eper, bodza, író
Bobajka
- Kacsamáj mignon brióssal
- Mangalica krokett
- Meggyes-mákos
Wok to Box
- Tonhal-variáció, sárgacurry, kaffir ceviche, koriander-wasabi
- Kantoni marha, mustárzoldség-ragu, szezámos rizspüré, pácolt tojás
- Meggyes-mákos
Babel Budapest
- Füstölt angolna
- Lecsó, kolbász
- „Májkrémes kenyér”
Kiosk
- Sajtburger: wasabi, kovászos uborka, tomatillos
- Vegaburger: wasabi, kovászos uborka, tomatillos
- Tojásos nokedli: szarvasgomba, jégsaláta
- Kiosk mákosguba: vaníliasodó, strőzel mákfagyival
Beer & Wurst
- Dámszarvaskolbász, szarvasgomba, mustárkaviár
- Mangalicacsülök, bajor káposzta, barna sör
- Wagyu burger, BBQ szilva, kacsamáj
- Fekete-erdő
Jardin
- Mangós-jalapenos creme brulée
- Meggy-tárkony-csokoládé Duna-hullám
- Madártej
- Cékla-málna-csokoládé
Fácánliget Rendezvényház
- Fácánbatyu, gesztenyés jus, szarvasgomba olaj
- Báránytekercs, fenyőmagos parajos rizottó
- Gooseberry fool
Table x VID
- Korea képviseletében – mandu: húsos, kimchis és mixelt verzió gochujangos espumával
- Mexikó képviseletében: taco vid you
- Etiópia képviseletében: lencseragu injerával (etióp lepénykenyér)
- Spanyolorszag képviseleteben: grillezett polip, valencia mártás, vid kaviáros relish
- Magyarország képviseletében – table rudi: epres viddel töltött tejberizs rudi fehér-csokival bevonva, tetején sárga robbanós cukorka és virág
IKON Restaurant
- Debreceni páros, létai torma, friss kenyér
- Burrata, paradicsom, oliva
- Pacalos lepény
- Nitrós fagyi, gyümölcs
Horgonyzó Kisvendéglő
- Harcsatepertő “Horgonyzó style” marinált hagymákkal, zöldfűszeres tartárral
- Hortobágyi ponttyal töltött káposzta, lestyános tejföl, pontytöpörtyű
- Madártej Reszegi Mami kürtöskalácsával
Debrecziner Gourmet Fesztivál 2024 – itt a részletes program