Ezeket az ételeket kóstolhatjuk meg a 2024-es Debrecziner Gourmet Fesztiválon

Gasztro Helyi hírek

A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak a Nagyerdőn június 14. és 16. között a  8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el fogásaikat. A háromnapos eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák és különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várnak a látogatóra. 

A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, amit a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

2024-ben a 4 alapelem; a tűz, a víz, a levegő és a föld kerül terítékre. Az elemekhez számos motívum, szín, állat, vagy akár az évszakok váltakozása is kapcsolódhat, így a hatalmas kreatív szabadság olyan lehetőséget ad a séfek kezébe, amin keresztül egyedülálló módon mutathatják be ételkölteményeiket. A téma szabadon értelmezhető, alapanyag szempontjából nincs kikötés, mindenkinek a kreativitására és fantáziájára bízzák a szervezők.

Felragyog a Michelin-csillag is: 2019. március 27-én a Babel Budapestet – történelmében először – Michelin csillaggal jutalmazták. Az étterem 2008 óta üzemel kisebb megszakításokkal, mégis folytonosan megújul és kizárólag előre tekint. 2022 novemberében az étterem ismét Michelin-csillagos elismerésben részesült.

Éttermek menüje:

Vino Bar ‘N Bistro

  • Füstölt harcsa: házilag füstölt harcsa, paradicsomvíz, dinnye, kovászos kenyércsipsz
  • Agnolotti: gombák, paprikás mártás, agnolotti tészta
  • Mangalica: érlelt mangalica tarja, baszk lecsó, kovászos lepény
  • Barack: sült kakukkfüves barack, túró mousse, sablé breton

A LEVES és Borsod Burger

  • Vadkeleti köcsögös halászlé: kókusztej, házi udon tészta, babcsíra, grillezett szürkeharcsa savanyított gyömbér, újhagyma, koriander, fekete szezám
  • Hideg málnakrémleves: fehércsokis mákos guba fagyi, tökmag

Borsod Burger

  • Baz burger!: házi kovászos buci, dijoni mustáros mayo, jégsali, magyar marhahús-pogácsa, szuhafői jersey gomolya, füstölt áfonyás lilahagyma-lekvár
  • Tüzes-tekerős malacburger: tűzön sült malac-császár nyárs, focacciaban: kimchis mayo, ázsiai káposztasaláta, koriander, lime

Panificio il Basilico

  • Erdély: tüzes mics kovászossal
  • Vajdaság: rác gulyás kenyérben
  • Felvidék: kapros kalács, tejföl
  • Kárpátalja: kovászos málnás, fehér mákos bobajka felhővel

Vadaskert Vendéglő

  • Vízibivaly, erdei gombák, medvehagymás újburgonya
  • Vadhúsos nyári káposzta, vaddisznókolbász
  • Eper-bazsalikom pite

Pavillon de Paris

  • Kacsamáj „Eszterházy”: kacsamáj, dió, fehércsokoládé
  • Boeuf Bourguignon: burgundi marha, gyökér zöldségek, grenaille
  • Vajhal “szendvics”: vajhal, kovászos kenyér, rák tatár, marokkói citrom

Végállomas Bistro & Wine

  • Citromos karalábé krémleves, marinált süllő és chilis füstölt vaj
  • Erdei gombákkal töltött pirított sertés-dagadó, kávés „burgonyafőzelék”
  • Omlós muflon bükki gőzgombócban, rozsos vaj, ropogós csalán
  • Meggyes/málnás morzsa

Wellington Coffee & Pie

  • Mini piték:
    • a) Tandoori csirke (Halal)
    • b) Kaprosjuhtúró, kapribogyó chips
    • c) Új-Zélandi bárány krumplisapkával
  • Pasta: pappardelle, vénuszkagyló, tigrisrák, konfitált paradicsom
  • Kerala Thali:
    • a) Idli (urid babos rizs gőzgombóc)
    • b) Sambar (tamarindos zöldség curry)
    • c) Kókuszcsatni
  • Pavlova:
    • a) Kávés sósmogyoró
    • b) Earl Grey teás őszibarack

Szomszéd Bisztró

  • Marha tatár, rákmajonéz, croissant
  • Füstölt pisztráng, karalábéfőzelék, alma
  • Pizza portafoglio: mangalicaoldalas, kemencében sült pizzakenyér, káposztasaláta
  • Margherita burrata: San Marzano paradicsom, pecorino sajt, bazsalikom, mozzarella burrata

Grillakadémia

  • Hortobágy Angus Picanha steak
  • Tenyeres sajtburger
  • BBQ mangalica oldalas

Almavirág Étterem

  • Grillezett kukorica krémleves, kápia paprika
  • Rántott sertésfül, alma saláta, remulád
  • Sertéscsülök, körömpörkölt, szaftos burgonya, újhagyma, savanyított zöld paradicsom
  • Szűzpecsenye nyári lecsóval, nudlival
  • Csokoládé, meggy, törökmogyoró

Páva

  • Vegán vineta tál: csángó kenyér, savanyított rókagomba, sült paprika, saláta
  • Bárány kebab, vineta, sült paprika
  • Extrák: homoródremetei saláta, érlelt sajt, savanyított rókagomba
  • Csángó bóc
  • Bárány nyakleves
  • Udvarhelyi bárány flekken, pityókasaláta
  • Édes málé, szilvalekvár, tejfölhab

Fricska 2.0

  • Füstölt pisztráng, vajtök, kapor, tejföl
  • Konfitált mangalicatarja, bazsalikom, lecsó, hajdina
  • Somlói galuska

Mirage

  • Lazac, ricotta, paraj, rétes
  • Wagyu Hot Dog, szarvasgomba
  • Érlelt marhaszegy, nyári burgonyasaláta
  • Kantoni császárhús, zöldek, üvegtészta
  • Kardamom, mangó, csicseriborsó (vegán)

Macaron Bites

  •  „Sárkány lehellete”: kellemesen lágy mézédes mangó és igazán tüzes habanero paprika tökéletes találkozása
  • „Szirének éneke”: különleges kaviár és a lágy krémsajt olyan párosítás, mely igazán kulináris élményeket ad az ízlelőbimbóknak
  • „Egy falat mennyország”: bodzavirág frissessége és a savanykás litchi harmóniája, melyet egy cseresznyevirágos vattacukor koronáz meg
  • „Vadon illata”: a karakteres medvehagyma mint a domináns föld jegy, magába zárja a parmezán jellegzetes ízét

Iszkor – Mályinka

  • Vaddisznó krokett, sáfrányos aioli
  • Gesztelyi mangalica saslik, erdei vargánya, Horhos-völgyi tojáském
  • Gesztelyi pirított malacfül, zöldbab
  • Mónosbéli kecskesajt, spárga, eper, bodza, író

Bobajka

  • Kacsamáj mignon brióssal
  • Mangalica krokett
  • Meggyes-mákos

Wok to Box

  • Tonhal-variáció, sárgacurry, kaffir ceviche, koriander-wasabi
  • Kantoni marha, mustárzoldség-ragu, szezámos rizspüré, pácolt tojás
  • Meggyes-mákos

Babel Budapest

  • Füstölt angolna
  • Lecsó, kolbász
  • „Májkrémes kenyér”

Kiosk

  • Sajtburger: wasabi, kovászos uborka, tomatillos
  • Vegaburger: wasabi, kovászos uborka, tomatillos
  • Tojásos nokedli: szarvasgomba, jégsaláta
  • Kiosk mákosguba: vaníliasodó, strőzel mákfagyival

Beer & Wurst

  • Dámszarvaskolbász, szarvasgomba, mustárkaviár
  • Mangalicacsülök, bajor káposzta, barna sör
  • Wagyu burger, BBQ szilva, kacsamáj
  • Fekete-erdő

Jardin

  • Mangós-jalapenos creme brulée
  • Meggy-tárkony-csokoládé Duna-hullám
  • Madártej
  • Cékla-málna-csokoládé

Fácánliget Rendezvényház

  • Fácánbatyu, gesztenyés jus, szarvasgomba olaj
  • Báránytekercs, fenyőmagos parajos rizottó
  • Gooseberry fool

Table x VID

  • Korea képviseletében – mandu: húsos, kimchis és mixelt verzió gochujangos espumával
  • Mexikó képviseletében: taco vid you
  • Etiópia képviseletében: lencseragu injerával (etióp lepénykenyér)
  • Spanyolorszag képviseleteben: grillezett polip, valencia mártás, vid kaviáros relish
  • Magyarország képviseletében – table rudi: epres viddel töltött tejberizs rudi fehér-csokival bevonva, tetején sárga robbanós cukorka és virág

IKON Restaurant

  • Debreceni páros, létai torma, friss kenyér
  • Burrata, paradicsom, oliva
  • Pacalos lepény
  • Nitrós fagyi, gyümölcs

Horgonyzó Kisvendéglő

  • Harcsatepertő “Horgonyzó style” marinált hagymákkal, zöldfűszeres tartárral
  • Hortobágyi ponttyal töltött káposzta, lestyános tejföl, pontytöpörtyű
  • Madártej Reszegi Mami kürtöskalácsával

 

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2024 – itt a részletes program