Debrecen Drive 2024

Debrecen Drive 2024 – fotók, beszámoló a második napról

Helyi hírek

Fotókon és videókon a 2024-es Debrecen Drive legjobb pillanatai. Találkozunk jövőre!

A 2024-es Debrecen Drive zárónapján szó szerint igazi kuriózumot láthatott a népes közönség a Nagyerdei Stadion parkolójában felállított Drive katlanban, ugyanis az esemény sajtótájékoztatóján már korábban bemutatott elektromos autók által művelt focit mutatták be élesben is a nagyérdeműnek. 

A jövő egyik sportága lehet?

A felfújt gigantikus méretű focilabdát jelképező gömböt egy-egy elektromos kisautóval kergették a pályán a show későbbi résztvevői a mielőbbi gólszerzése reményében. Izgalmaknak nem voltunk híján, még ha ez nem is ment igazán vérre, de a jó hangulat ezúttal is garantált volt, és majdnem minden összecsapás alkalmával egy gól döntött, míg a végén a két stunt motoros Balázs, Erdei és Herczeg „alias” Mókus csörtéje alkalmával egy utolsó pillanatos megmozdulással egyenlített előbbi. 

Látványban az utolsó nap sem volt hiány

Ami a tegnapi nap kimaradt látvány szempontjából, azt a mai nap bepótoltam, így igazán testközelből csodálhattam meg az oldallelátó népével együtt a látványos bemutatókat. Kezdésnek pom-pom lányok vezették fel az eseményt és forrósították fel a hangulatot, majd felváltva jöttek a „négykerekű fosszilis energiaszörnyek” és a kétkerekűek a bitumenen.  A driftelő járműveket ugyanis BMX-esek váltották fel, akik már egy kis ízelítőt adtak kicsiben mire lehetett az ugrálós és trükközős motorosoktól számítani. Szakszerű kommentálás mellett itt is igazán profi ugrásokat hajtottak végre a legidősebbek mellett a legkisebbek is. Itt is volt például vonatozás, amikor is egymás után ugrottak a versenyzők hátra szaltókat például. Néha ugyan becsúszott egy-két pontatlanság, de szerencsére nem esett komolyabb baja a bicikliseknek.

Hátraszaltók a levegőben

Végül a nagyfinálé előtt Hujber Péter és az osztrák Thomas Wirnsberger alkotta Airriders csapata vastaps közepette kezdte el az kötelező gyakorlatait a rámpán, majd az őrült motoros mutatványok sem maradtak ki. Herczeg Balázsnak azonban sikerült ellopnia showt több alakításával is: elsőször Simson Star motorját is Föld körüli pályára állította majd eljátszotta sajátságos módon a Titanic ikonikus jelenetét, amikor a filmben Kate Winslet a hajó orrán állt. Végül a látványos és füstfelhőtől sem mentes zárás után a közönség beözönlött a tetthelyre, hogy közelről is megcsodálhassa drift autókat és versenymotorokat. Természetesen mindenki válthatott pár szót főszereplőkkel és közös képek is készültek valamint jó pár autógrammot is kiosztottak Hujberék. Utolsó momentumként a rendezvény főszponzorának huszadik születésnapjának alkalmából erdei gyümölcsös ízesítésű tortát is lehetett kóstolgatni.

– Faragó László –

Ez történt szombaton:

Debrecen Drive: szlalom és targoncaverseny, több ezer lóerő