Hotel Aqua Blue

Fülöp-szigeteki vendégmunkásokkal telt meg a hajdúszoboszlói Hotel Aqua Blue

Helyi hírek

Az egykori hotel lakói ma már vendégmunkások, akiket naponta szállítanak buszokkal Hajdúszoboszlóról Debrecenbe.

Czeglédi Gyula, hajdúszoboszlói polgármester sokáig harcolt a vendégmunkások betelepítése ellen és kifejezetten kérte, hogy a helyiek ne alakítsák át a szálláshelyeket munkásszállóvá, mégis ez történt. A hajdúszoboszlói Aqua Blue hotelben ma már 200 vendégmunkás él, annak ellenére, hogy a hotelnek korábban sem volt és most sincs működési engedélye.

Ezt a 24.hu tudta meg, akik először felhívták Czeglédi Gyula polgármestert azt tudakolva, az Aqua Blue miért nem szerepel az önkormányzat által regisztrált helyi kereskedelmi szálláshelyek listáján. A polgármester Morvai Gáborhoz, a város jegyzőjéhez irányította őket, aki ezt írta:

Hajdúszoboszlón a jegyző által vezetett nyilvántartásban nem szerepel Aqua Bule Hotel nevű szálláshely. 2022. 08. 31. napjáig létezett ezen a néven egy szálláshely, amely kérelemre törlésre került a nyilvántartásból.

Morvai Gábor azt is közölte, a külföldi vendégmunkások tekintetében ő nem minősül nyilvántartó hatóságnak, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az illetékes, ők viszont azt mondták, a vendégmunkások szálláshelye és annak engedélyeztetése nem az ő illetékességi körükbe tartozik.

A hajdúszoboszlói Hotel Aqua Blue honlapján egyébként az információ olvasható, hogy a szálloda átmenetileg zárva tart. Az egykori hotelt ma egy budapesti követeléskezelő cég, a Szabó Ferenc tulajdonában álló HDC Property Kft. működteti. Szabó Ferenc a Duna Faktor Követeléskezelő és Pénzügyi Zrt. egyik vezetője, az Aqua Blue egy felszámolási eljárás során került a Duna Faktorhoz évekkel ezelőtt.

Veszedelmes “migránsmunkásokat” videóztak le Hajdúszoboszlón: “elképesztő jelenetek”

A szoboszlói strandfürdő mellett található egykori hotelt 1990 óta Varga Sándor és családja üzemeltette, akik a mai napig bíróságon vitatják a felszámolást megalapozó iratok valódiságát. Azt állítják, a papírokat nem ők írták alá, a családfő az iratok keletkezésekor konkrétan egy budapesti kórházban feküdt életveszélyes állapotban.