Pósán László

Pósán és a történelem

Helyi hírek Vélemény

Idén már másodszor sajnáltam meg Pinczés Mariannt, az önkormányzati Médiacentrum főszerkesztőjét az interjúalanyai miatt. Először egy geográfus halandzsázott neki klímaügyben, két napja pedig a magát történészprofesszornak aposztrofáló Pósán László, a debreceni Fidesz által az ellenzék ellen bunkóként használt országgyűlési képviselő zagyvált a nemzeti ünnepről hiányos történelem tudását bizonyítva.

Pósán Torgyán László elé mikrofont tenni olyan, mint a disznók elé gyöngyöket dobálni. Össze-vissza mocskolódik, válogatás nélkül pocskondiáz mindent és mindekit, aki nem az ő orbánista felfogását osztja ebben az országban.

Debrecen legendás középkorásza, a boszorkányperek szakértője lazán elfelejti, hogy az orosz cári seregek verték le 1849-ben a magyar szabadságharcot. A Petőfit ledöfő kozák szuronyt sem említi, nehogy valaki párhuzamot lásson az akkori orosz és a mai orosz érdekek között. Könnyebb brüsszelezni, miközben párttársai sikkasztják az uniós támogatásokat és jobb Amerikát hibáztatni, miközben a helyi Fideszben több dollárösztöndíjban részesült is van.

Pósán Torgyán László ismét fényesen bizonyította, hogy szakmailag alkalmatlan, erkölcsileg pedig méltatlan arra, hogy egyetemi professzor maradjon. Más politizáló egyetemi oktatókat hasonló stílusú és tartalmú interjúkért már rég eltanácsoltak volna a felsőoktatásból. Ő persze tovább garázdálkodhat, mert az állampárti propagandát harsogja útszéli stílusban. És idén ismét lesz képe a város virágait osztani…

N.Nagy Sándor