Feleslegesen húzták ki a debreceni nő összes fogát az álfogorvosok – hárommillió forintjába került a korrekció

Helyi hírek

Megdöbbentő debreceni történet látott napvilágot: álfogorvosok vertek át egy debreceni édesanyát és fiát is, kihúzták az egészséges fogaikat.

A szörnyű és teljesen fölösleges beavatkozások során a nőnek hét, a gyermekének pedig egy fogát távolították el, a második ugyanis beletört az állkapcsába, így félbeszakították a beavatkozást – írja a Blikk.

Marcsi három évvel ezelőtt fordult egy fogorvoshoz, akit ajánlottak neki. Pontosabban csak színlelte a fogorvosi gyakorlatot dr. S. Erzsébet, aki közölte Marcsival, hogy az összes, rögzített fogsorát tartó 7 fogát ki kell húzni. Az édesanya bízott benne, így hagyta, hadd csináljanak vele, amit akarnak. Másnap kivehető fogsort is készítettek neki, ami rosszul sikerült, folyton hányingere volt, nem bírt enni, húsz kilót fogyott.

Később ennek ellenére a 24 éves fiát is oda vitte, amikor megfájdult a foga, vele közölték, négy fogát kell kihúzni. A nyugdíjas, fogász szakképesítésű 72 éves M. Frigyes neki is látott a feladatnak, a második fognál azonban beletört a foggyökér Marcsi fiának állkapcsába.

A fiam az arcát fogta, ömlött a vér, a fájdalomtól ordítva, önkívületi állapotban rohant ki az épületből. Még aznap elmentünk egy privát szájsebészeti klinikára, ahol rögtön felmerült, hogy becsaptak. A vizsgálatok során mindkettőnk ínyében találtak fogmaradványokat. Sokat hánytam a stressztől, a hiányzó fogak miatt beszédhibám lett

– nyilatkozta Marcsi, aki a korrekciós beavatkozásokra több mint hárommillió forintot kellett, hogy költsön, lelkileg pedig teljesen összetört.

Az ügy a bíróságra került. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a sértettek fogainak eltávolítása nem volt indokolt, a kormányhivatal pedig megállapította, hogy a kontár munkát végző cég nem rendelkezik semmilyen egészségügyi tevékenység végzésére jogosító érvényes működési engedéllyel. A vádlottak tagadnak, még azt is, hogy ők végezték volna el a beavatkozást Marcsin.