Lufis jókívánságok Debrecenben

Lila léggömbök százai lepték el Debrecen egét

Helyi hírek

Az óvodások beteg társaiknak szánt jókívánságaikat lila léggömbökre erősítették, majd közösen repítették fel a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. Hétfő délelőtt több száz környezetbarát lufi szállt az ég felé. A Hallják meg az égiek jókívánságainak elnevezésű akciót a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2016 óta minden évben megrendezi.
Az óvodások a lila lufikra erősített jókívánságaikkal, vágyaikkal beteg társaikat szeretnék bátorítani, lelkesíteni a felépülésre.

Nagyon fontosnak tartom, hogy az egészséges társadalom viselje szívén a betegek, a beteg gyermekek sorsát. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány ezért is rendezi meg a betegek világnapja alkalmából minden évben ezt a figyelemfelhívó akciót. Az immár kilencedik alkalommal megtartott rendezvényen az óvodások megfogalmazták a beteg társaiknak szánt jókívánságaikat, vágyaikat, remélve, hogy az égiek teljesítik azokat

– mondta a hirek.unideb.hu-nak Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi tanára, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Csányi Sándor és felesége idén is támogatta a debreceni Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Részlegét

A visszaszámlálást idén is Kiss Csongor professzor indította el.

A több száz lila léggömb 11 óra után pár perccel egyszerre szállt a magasba.

Az ilyen akcióknak felmérhetetlen a hatása. A Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályon 15 ágyon kezelünk leukémiás és egyéb daganatos betegségben, vérképzőszervi rendellenességben szenvedő gyerekeket. A legmodernebb terápiákat alkalmazzuk, de úgy gondoljuk, hogy nagymértékben segíti gyógyulásukat, ha az egészséges társaik gondolnak rájuk, és jókívánságaikkal támogatják őket

– hangsúlyozta a professzor.

A Hallják meg az égiek jókívánságainkat elnevezésű akcióban idén is részt vettek a Debreceni Egyetem óvodásai, valamint az Ispotály utcai, a Simonyi úti és a Százszorszép óvodába járó gyerekek.

A programot a Gyermekhematológiai-Onkológiai osztály előtt is megrendezték, a kezelés alatt álló, illetve a szakrendelésre érkező gyerekek és szüleik, nővérek és orvosok részvételével.

Az eseményhez csatlakozott a DE Gyakorló Óvodája is Hajdúböszörményben, ahol a gyerekek lufi helyett galambokat engedtek a magasba.

Interjúnk dr. Kiss Csongorral:

A gyermekkori leukémia gyógyítása ma már sikertörténet, de szükség van hozzá társadalmi összefogásra. Interjú prof. dr. Kiss Csongorral