Fekete Károly és Kavisánszki Györgyi

Házasság Hete Debrecenben: itt a részletes program

Helyi hírek Kultúra

Előadással, beszélgetéssel és közösségi programokkal hívja fel a figyelmet a házasság és a család értékeire a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség. Hazánkban 2024-ben tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

A református országos nyitóistentisztelet vasárnap 10 órakor kezdődik a Nagytemplomban. Igét hirdet dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Az istentisztelet élőben követhető a gyülekezet Facebook-oldalán és a www.nagytemplom.hu oldalon.

A nagytemplomi gyülekezetben számos programmal várják az érdeklődőket, többek között a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóba érkezik dr. Piczkó Katalin pszichiáter, párkapcsolati szakértő, tréner, coach, a Szeretetkert programjának kialakítója február 16-án pénteken 17 órától.

Szintén a Karakterben lesz hallható „Állandó megújulás a házasságban, családban” címmel egy beszélgetés dr. Fekete Károly püspökkel és feleségével, Kavisánszki Györgyivel február 15-én 17 órától. A gyülekezet közösségi oldalán február 11-étől 18-áig további beszélgetéseket, könyvajánlót nézhetnek és olvashatnak az érdeklődők.

A részletes program 

Február 11., vasárnap

10:00: Nyitó istentisztelet a Nagytemplomban, jubiláló házasok köszöntése

            Igehirdető: Dr. Fekete Károly püspök-lelkipásztor.

  Ezen az istentiszteleten köszöntjük azokat a hitvestársakat, akik házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik. Életük jó példa lehet a fiatalabb házasoknak. Az istentisztelet után pezsgős koccintásra és szeretetvendégségre várjuk a jubilálókat a Nagytemplom Imatermébe.

 

Február 12., hétfő

17:00: Filmklub: Imával nyert csaták (War Room – 2015.)

           A beszélgetést a filmről Dancsó Zoltán vezeti.

Helyszín: Nagytemplomi Gyülekezeti Központ.

A filmről: Ha meg akarjuk nyerni a hétköznapok csatáit, vagy akár komolyabb háborúkat is, amelyek az élet különböző területein érnek bennünket, akkor egy ilyen különlegesen hatásos fegyverre lesz szükségünk, amely az imádság. Ne becsüljük le, micsoda ereje van az imádságnak a házasságban.

Több információ a filmről itt. 

Ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött program.

            Regisztráció határideje: február 11., vasárnap.

Február 13., kedd

17:00: Beszélgetés Nagy Zsolt gyülekezeti gondnokkal és feleségével, Mudra Mónikával (felvételről).

A beszélgetést Tóth Dorottya Tünde vezeti.

Az elkészült felvétel a Youtube-on és a Facebook-on egyszerre lesz látható.

            Téma: Állandó megújulás a házasságban, családban.

Nagy Zsolt vállalkozó, cégvezető, felesége, Mudra Mónika pedig a Méliusz Juhász Péter Református Idősek Otthonának vezetője. Hogyan lehet a házasság évtizedek múltán is örömforrás a családban? Erről és a folyamatos megújulás lehetőségeiről beszélgetünk a házaspárral.

Február 15., csütörtök

17:00: Beszélgetés dr. Fekete Károly püspökkel és feleségével, Kavisánszki Györgyivel.

A beszélgetést Beszterczey András vezeti.

            Helyszín: Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó.

            Téma: Állandó megújulás a házasságban, családban.

Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöki tisztségét tölti be második ciklusban, egyetemi tanár. Felesége, Kavisánszki Györgyi lelkipásztor, óvodapedagógus, a DRK Óvodájának vezetője. Mindketten vezetőként, lelkivezetőként végzik szolgálatukat. A lelkész házaspárral arról beszélgetünk, hogyan élik meg a mindennapokban a megújulást, és milyen erőforrásaik vannak a házasságra, családi életre vonatkozóan.

Facebook esemény

Február 16., péntek

17:00: Szeretetkertben önmagunkkal és másokkal – Piczkó Katalin előadása

            Helyszín: Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó.

Saját életünkben hajlamosak vagyunk túl sok időt tölteni azzal, hogy ellenállásban vagyunk. Ellenállunk annak, ami éppen van, volt vagy lesz, olyasmivel perlekedve, amin nem tudunk változtatni.

Félünk, aggódunk, szorongunk, dühösek, mérgesek vagyunk vagy éppen lelkiismeretfurdalásunk van.

Mindez óhatatlanul hat a kapcsolatainkra is. Az előadásban végig vesszük, hogy milyen hiedelmeink vannak, szóba kerül, hogy ez hogyan jelenik meg a párkapcsolatban és a hétköznapok során milyen konfliktushelyzetek születnek belőle; hogy hogyan tudjuk mindezt átalakítani, tanulni belőle és a kapcsolatban egymásnak tükröt tartva növekedni, fejlődni.

Facebook esemény

Február 17., szombat

18:00: Gyertyafényes vacsora

            Helyszín: Nagytemplomi Gyülekezeti Központ

A hétköznapok sűrűjében gyakran nem tudunk elég házaspáros időt tölteni egymással. Rohanunk, futunk, megküzdünk a feladatokkal, közben elfáradunk és közös élmények hiányában telnek el a napok. A Gyertyafényes vacsora olyan kisközösségi, családias esemény, amelyen megállhatunk, egymásra figyelhetünk, és együtt nevethetünk a többi házaspárral, hogy újult erővel fogjunk neki a továbbiaknak. Az est hiányozhatatlan kelléke a finom és tartalmas vacsora.

            Előzetes regisztrációhoz kötött program.

Regisztráció határideje: február 14., szerda.

 

Február 18., vasárnap

10:00: Záró istentisztelet

Igehirdető: Beszterczey András lelkipásztor.

 

A regisztrációhoz kötött programokra az alábbi felületen kell regisztrálni:

Regisztráció itt.