Szeged, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, Rektori Hivatal, Dugonics tér, egyetem

Debrecenben zárja hétvégi roadshowját az SZTE

Helyi hírek

Záróállomásához érkezett a Szegedi Tudományegyetem hétvégi kihelyezett nyílt nap rendezvénysorozata. Az egyetem 2024. január 20-án, szombaton várja a felvételizőket és érdeklődőket kihelyezett nyílt napjára a Debrecen Plázában 10:00 és 14:00 óra között. Az eseményen bemutatkozik az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja is. A felvételizők, szüleik és tanáraik első kézből kaphatnak információt a legfontosabb tudnivalókról.

A látogatók kényelmesen, helyben tájékozódhatnak az egyetem képzési kínálatáról, oktatási és kutatási tevékenységről, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és természetesen a hallgatói életről is. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának, valamint karainak munkatársai ismertetik a legfontosabb részleteket az érdeklődőknek a felvételi eljárással kapcsolatban és tájékoztatást nyújtanak arról is, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők milyen tevékenységekért, vagy eseményeken való részvéltelért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárás során.

Az intézmény 13 képzési területen, több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Komplex módon igyekszik átadni a tudást, legyen szó magyar vagy idegen nyelvű, alap-, mester-, osztatlan, vagy doktori képzésekről, felsőoktatási szakképzésekről, vagy szakirányú továbbképzésekről. Emellett nagy hangsúlyt fektet a tehetségkutatásra, a sportra, a művészetekre és a kikapcsolódásra.

A kihelyezett nyílt nap azonban nem csak a leendő hallgatóknak szól, hanem a középiskolai vezetőknek, osztályfőnököknek, pályaválasztási tanácsadóknak és minden látogatónak igyekszik majd lehetővé tenni az egyetemi képzésekre vonatkozó, részletes információk átadását a képzési kiállításon.

A kihelyezett nyílt nap egyik legfőbb célja, hogy az érdeklődők gyorsan és pontos válaszokat kapjanak kérdéseikre, és ezért ne kelljen messzire utazniuk vagy túl sok időt és energiát befektetniük.