Pósán László laptopokkal

Uniós pénzből vásárolt laptopokkal pózol Pósán László, brüsszelező fideszes képviselőnk

Helyi hírek

Folyamatosan fejlesztjük az oktatás digitalizációját – írja Facebook-oldalán Pósán László debreceni fideszes országgyűlési képviselő, aki a mellékelt fotón Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő társaságában osztogat laptopokat helyi diákoknak.

Pósán többes szám első személye nem egyértelműsíti, hogy rajta kívül kik még a diákok jótevői, de mi segítünk: uniós pénzből, a gonosz Brüsszel segítségével érkeznek a számítógépek.

A Klebelsberg Központ honlapján elérhető a pályázati kiírás:

Az Európai Unió a 21. század kihívásaira felkészítő oktatásról szóló együttműködési programja az oktatás minőségének fejlesztését, az egész életen át tartó tanulást megalapozó kulcskompetenciák megszerzésének elősegítését, a hátrányos helyzetű tanulók kiemelt támogatását, a tanulási nehézségek korai felismerését és a személyre szabott pedagógiai megközelítések alkalmazását tűzte ki célul.

A felmenő rendszerű (minden évben az 5. és 9. évfolyam tanulói) eszközkiosztás eredményeként a projekt zárásáig (jelenleg 2025. december 31-ig) valamennyi 5–12. évfolyamos tanuló iskolájában rendelkezésre fog állni megfelelő mennyiségű, személyes használatba is adható, új, hordozható Információs és Kommunikációs Technológiai (IKT) eszköz.

A szemétláda Brüsszel által biztosított összeg pedig 158 896 425 519 Ft. 

Hadházy Ákos némi utánajárással arra jutott, hogy a nagy mellénnyel osztogatott notebookok erősen túlárazottak, és még ócskák is.

Pósán és Brüsszel viszonya a közelmúltból:

Belgium fővárosától félti Magyarország szabadságát Pósán és Kósa

Pósán László ünnepi beszéde: nem kell euró, Brüsszel fenyeget, Gyurcsány

Pósán László “ünnepi beszéde”: Brüsszel, Gyurcsány, kommunisták