Hajdúböszörmény orvosi rendelő

Uniós pénzből épül orvosi rendelőnél pózoltak politikusaink Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Új orvosi rendelő épült Hajdúböszörményben, valamint megvalósult a zöldfelület rekonstrukciója több helyszínen – számolt be a megyei önkormányzat.

A november 28-i átadó ünnepségen elhangzott, hogy az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának keretében létrejött új orvosi rendelőt mintegy 232 millió forint támogatásból építették. A többszintes létesítményben integráltan több egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó praxis, úgymint 2 db felnőtt háziorvosi és 6 db fogászati rendelés kapott helyet.

Szintén a TOP keretében, 973 és fél millió forint támogatásból valósult meg a zöldfelület növényállományának rekonstrukciója több helyszínen is. A fejlesztés által érintett területek: Kálvin téri park, Újvárosi utca és Hajdúkerület utca közötti zöldterület, Kálvin téri református templom körüli kert. Mindemellett ezen projekt keretében nyílt lehetőség a Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház színháztermének felújítására, de utakat is korszerűsítettek.

Megújult a Hajdúkerület utca teljes szakasza a parkolókkal együtt, valamint az Újvárosi utcának a Bocskai tér és Árpád utca közötti szakasza, továbbá a Lévay Márton utca ezen két útszakasz közötti átkötő része. Megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, rendbe tették a járdákat, illetve zöldterület-rendezés, fásítás is történt.

Fotó: megyei önkormányzat