A tűzzsonglőrök vitték el a show-t a hétvégén – Megnyílt az adventi vásár Debrecenben

Helyi hírek

Katalin napján megnyílt az adventi vásár Debrecenben, ami az ilyenkor szokásos élményeken kívül ezúttal plusz újdonságokat tartogatott a kilátogatóknak. Az igazi látványosság azonban a jövő héten várható, amikor meggyújtják az első adventi gyertyát, és fénybe borul majd a belváros.
Több mint 70 árus és a vásári forgatag

Nagy érdeklődés volt az első napon, amikor sötétedés után benépesült a belváros. A Dósa nádor és a Kossuth téren is már-már téli hangulatunk támadt látva a forralt boros és a kürtös kalácsos standokat. Már csak a hóesés hiányzott az igazi karácsonyi feelinghez. Idén is kinyitotta kapuit a hütte, ahol többek között a gőzgombócot is megkóstolhatjuk. A vendéglátó egységek mellett több mint 70 árus kínálja a portékáját a vásáron.

Barokk körhinta, kisvasút, és hamarosan nyílik a műjégpálya is

A téliesített Dósa nádor téren, a Szent István szobornál lévő szökőkutak helyén rögtönzött kisvasút és barokk stílusú körhinta várja az érdeklődőket, amit ott jártunkkor főleg a családosok vettek igénybe. Természetesen igazán akkor lesz látványos és ünnepi a milliő, ha a fényeket is bekapcsolják, de így is jó érzés volt sétálni a belvárosban egy pohár forralt borral a kezemben. Apropó forralt bor: többfélét is árulnak, így lehet epres, áfonyás, és Unicumos változatot is kóstolni, de klasszikus karácsonyi puncsot és annak alkoholmentes gyerekváltozatát is kortyolhatjuk. Egységesen két deciért 800 forintot kérnek el, az elmaradhatatlan kenyérlángost pedig többféle feltéttel 1800 forintért kínálják. A ünnepi időszak állandó kelléke a műjégpálya is, ami a hírek szerint kedden nyílik meg.

Tűzzsonglőrök látványos előadása

A nyitónap legnagyobb attrakciója a zenés és táncos produkciókon túl egyértelműen az este hét órától a műjégpálya előtt fellépő Főnix tűzzsonglőr csoport húsz perces előadása volt. A tűzszelídítők produkciója ámulatba ejtő volt, és valóban érdemes volt megvárni a csípős hidegben. A tűz formái lebilincselő látványt nyújtottak, a két művész igazán jól játszott a tűzzel, és ehhez segítségül hívtak egy lángoló karikát is, amit a testükön is megpörgettek. Ezek után nem volt meglepő, hogy vastapsot kaptak a közel ötven érdeklődőtől. Vasárnap utcaszínház és harmónikajáték szórakoztatja a kilátogatókat.

– Faragó László –