Kósa Lajos

Kósa Lajos az érkező vendégmunkás-áradatról: “Magyarország a magyaroké, a munkahelyteremtés a magyaroknak szól”

Helyi hírek

Kósa Lajos, a Fidesz vezérszónoka a parlament keddi ülésén kifejtette: a “szuverenitásvédelmi” törvény nagyon jó, nagyon fontos és szabályozatlan területeket rendez. Ennek alapján tudják pótolni azokat az elmaradásokat, amelyek ezen tárgykörben fennálltak – közölte.

A külföldiek itt tartózkodására több európai irányelv is született, amiket be kell illeszteni a magyar jogrendbe – hívta fel a figyelmet. A vendégmunkások helyzete szintén rendezés után kiált – mondta a politikus.

Magyarország a magyaroké, a munkahelyteremtés a magyaroknak szól, olyan esetekben lehet a vendégmunkások foglalkoztatását megengedni, ha az adott munkára magyar munkavállalót igazoltan nem lehet kapni – összegzett, egyúttal rögzítve: ennek a rendszernek a kialakítása kulcskérdés.

Ugyanakkor előállhat olyan helyzet egy ország életében, amikor meg kell engedni vendégmunkások bevonását. Ha nem engednek be vendégmunkásokat, nem tudják például a BMW-gyárat felépíteni Debrecenben – jegyezte meg, kiemelve: aki a teljes vendégmunkásrendszert elutasítja, az árt a magyar gazdaságnak és a magyar embereknek.

Kocsis Mátét hívta segítségül a debreceni Fidesz “Brüsszel” ellen

Az ellenzék által gyakran használt “migránsmunkás” kifejezés a kóserszalonna fogalomzavarával egyenlő – fogalmazott, hozzátéve: ezen az alapon migránsmunkás sincs, ez “marhaság”.

Kósa Lajos szerint a korábbi magyar idegenrendészet törvényt szétszedték és tönkretették az unió követelései, amiket végre kellett hajtani.
A migránsok tömeges megjelenésével számos olyan intézmény is kicsorbult, amik jól működtetve az élet természetes részei voltak vagy lehettek volna. Ilyen volt az a jogszabály, ami a harmadik országbeli emberek Magyarországon történő tartózkodását rendezte – közölte.

(MTI)