Befejeződtek az idei nagyfelületű aszfaltozási munkálatok a Tócóskertben

Helyi hírek

Befejeződtek a 2023-as év nagyfelületű aszfaltozási munkálatai a Tócóskertben. Ennek során az elmúlt időszakban megújult a Derék utca 64-68. és az István út 63-71. közötti parkoló, valamint az István út szervizútja.

Az önkormányzat közleménye szerint a Debrecen 2030 program keretében Debrecen város önkormányzata 2023-ban a korábbiaknál több helyszínen végeztet nagyfelületű aszfaltozási munkálatokat a városban. Ennek részeként az elmúlt hetekben a Tócóskert városrészen is számos útszakasz kapott megújult aszfaltburkolatot. A fejlesztéseknek köszönhetően a közlekedés komfortosabbá és biztonságosabbá vált a lakosság számára:

– az István út szervizútján az István király tér 3-tól a Vincellér utca kanyarjáig 

Az aszfaltozási munkálatokkal közel 280 m hosszúságban újult meg az útburkolat. A beruházás során az aknafedlapok és a víznyelők szintbeemelését is elvégeztette az önkormányzat.

A felújítás bruttó 55.000.000, -Ft önkormányzati forrásból valósult meg.

az István út szervizútján a parkoló aszfaltozását az István út 63-71 közötti szakaszon (a posta oldalában)

A parkoló felújításra az önkormányzat bruttó 20.000.000,- Ft forrást biztosított.

 

– a Derék utca 64-68 közötti parkoló aszfaltozása

110 méter hosszon újult meg a parkoló, 40 millió forintból. A felfestésnek köszönhetően 10%-al több autó tud parkolni ezen a területen.

 

– a Kishegyesi út és a Derék utca csomópontja (a Szotyori utca és a Kishegyesi út 51. szám közötti szakasz)

A fejlesztés során a Kishegyesi úton található két autóbuszöböl teljes pályaszerkezete, az útpályaszerkezet lokális szerkezet javítása, a meglévő aknafedlapok szintbehelyezése történt meg és valamennyi forgalmi sávot újraaszfaltoztak. A felújítással mintegy 300 méternyi útburkolat újult meg.

Az útfelújítási munkálatokra az önkormányzat mintegy bruttó 107 millió forintot biztosított.