Közelebb hozták egymáshoz a helyi kis- és középvállalatokat és a Debrecenbe települt multikat

Helyi hírek

Debrecen Megyei Jogú Város vezetése, valamint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ számára kiemelt cél és egyben fontos feladat, hogy támogassa és elősegítse a városban működő vállalkozások közötti piaci kapcsolatok, együttműködések erősítését, annak érdekében, hogy minél több helyi kis- és középvállalkozás tudjon sikeresen becsatlakozni a vállalatok termelési és szolgáltatási értékláncába, minél többen váljanak beszállítóvá az elektromobilitás, az ipar és az üzleti szolgáltatások területén – írja közleményében az EDC.

A fenti célok elérése érdekében „Beszállítói Fórum – Fókuszban a régió gyártó kis- és középvállalkozásai” címmel beszállítói fórumot rendeztek 2023. november 16-án Debrecen Megyei Jogú Város, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ és az ADMA TranS4MErs program közös szervezésében.

Az esemény során szeretnénk megismertetni az itt működő, potenciális beszállítóknak tekinthető KKV-k vezetőit a beszállítóvá válásban rejlő lehetőségekkel, illetve a beszállítóvá válás folyamatának egyes aspektusaival, kihívásaival, kiemelten a vállalati digitalizáció, mint kulcsterület vonatkozásában. Az érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, hogy a csütörtöki rendezvényen közel 80 KKV képviseltette magát.

A délelőtti szakmai előadásokat, illetve pódiumbeszélgetést követően a rendezvény második felében rapid B2B (business to business) bemutatkozó beszélgetésekkel támogatjuk a helyi és környékbeli vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok, beszállítói együttműködések kialakítását, elmélyítését. Tizenkettő helyi nagyvállalat jelenlévő beszerzési vezetőihez, operatív vezetőihez foglalhatnak majd időpontot a meghívott, regisztrált kis- és középvállalkozások képviselői, és 10 perces időkeretben röviden bemutathatják vállalkozásukat, termékeiket, szolgáltatásaikat a potenciális megrendelők részére. A nagyvállalatok közül képviselteti magát a BMW, Diehl Aviation, EcoPro, Eurings, Halms Hungary, Manz, Schaeffler, Semcorp, TEVA, DEUFOL, Sensirion, Krones.

A globális értékláncokba történő becsatlakozás, a beszállítóvá válás, vagy önmagában a versenyképes és hatékony jelenkori termelés egyik alapvető feltétele a vállalati digitalizáció. A KKV-k digitális átállását támogató ADMA TranS4MErs programnak köszönhetően a fórumon a terület szakértői segítik az érdeklődő KKV-k képviselőit az ADMA Scan elvégzésében, amellyel meghatározhatják vállalkozásuk „digitális érettségét”. Emellett az érdeklődő vállalkozások megismerkedhetnek az EDC Debrecen beszállítói programjával, az együttműködés feltételeivel és az abban rejlő lehetőségekkel. 

A fórum célja, hogy platformot teremtsen a Debrecenben működő vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok további fejlődéséhez, segítse a kapcsolatteremtést és kapcsolatépítést. Cél továbbá, hogy rávilágítson azokra a piaci lehetőségekre, amelyek a város elmúlt években tapasztalható és a közeljövőben még inkább érezhetővé váló, kiemelkedő gazdasági élénkülésében kínálkoznak a helyi vállalkozások számára. 

– EDC Debrecen –