Debreceni egyetem Klinikai központ Nagyerdei Campus

Ötvenmillió forintot adományozott a debreceni klinikának egy elégedett páciens

Egyetem Helyi hírek

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betege ötvenmillió forintot adományozott az intézmény alapítványának. A páciens így fejezte ki háláját a magas színvonalú gyógyítómunkáért. A klinika a pénzből betegőrző monitorokat, a katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges korszerű eszközt vásárolt, valamint beszerzett egy, a röntgen és a szívultrahangos készülék együttműködését segítő szoftvert, amellyel minden korábbinál pontosabban láthatóak a szív szerkezeti elemei a katéteres beavatkozások során.

A Szívkatéterezés Fejlesztéséért Alapítvány számlájára a múlt évben érkezett meg a rekordösszegű, ötvenmillió forintos támogatás a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betegétől. Az adományozó teljes titoktartást kért, nem szeretné, ha a neve nyilvánosságra kerülne. A beteg a felajánlással köszönetét fejezte ki a klinika szakembereinek eredményes gyógyító munkájukért, a színvonalas ellátásért.

A hálás páciens azt kérte, hogy a pénzt a gyógyító munka fejlesztésére, korszerű eszközök, műszerek beszerzésére fordítsák. A magánszemély támogatásából három jelentős beruházást valósított meg az intézmény.

Az ötvenmillió forintos felajánlásból vettünk egy monitorrendszert az intenzív osztályra, ami a betegek biztonságát, állapotuk folyamatos ellenőrzését szolgálja. A szívkatéteres laborba is beszereztünk egy új eszközt, egy rotablátort, amely eredményesebbé teheti a súlyos, meszes koszorúér-szűkületek katéteres kezelését. Emellett a kialakítás alatt álló hibrid laboratóriumba kerülő ultrahang készülékünk szoftveres és hardveres frissítését rendeltük meg. Ennek révén a röntgen és az ily módon felújított csúcstechnológiás szívultrahang olyan fúziós képalkotást biztosít, amely megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a beavatkozások elvégzését

ismertette Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója.

Az intézmény a beszerzésekről folyamatosan tájékoztatja a felajánlót, aki már meg is tekintette a fejlesztéseket.