“Ez a hat ember Balmazújváros történetében a legszégyenteljesebb dolgokat műveli” – fideszes vezérlettel lehetetlenítenék el a polgármestert

Helyi hírek

Továbbra sem szavazza meg hat képviselő Balmazújváros 2022-es zárszámadását, így nem kaphatnak fizetést az önkormányzati dolgozók – derül ki Hegedüs Péter Facebook-videójából.

“Van 600 millió forintunk visszatartva, van 300 millió forint kifizetnivalónk, de ehhez a 600 millióhoz nem jutunk hozzá, mert vannak hatan: Ferenczi Mária (Célbakisér), Dobi Sándorné (Célbakisér), Tóth Attila (Fidesz), Béke Imréné (Fidesz), Gacsályi Ibolya (Fidesz) és Oláh János Pál (Fidesz), akik hajthatatlanul, szerintünk külső nyomásra továbbra sem hajlandóak elfogadni a város 2022-es zárszámadását”

– ismertette Hegedüs.

Így az önkormányzatnak nincs pénze sem a dolgozók kifizetésére, sem az intézmények működtetésére. Ahhoz pedig, hogy a folyószámlahitelét használhassa a város, fedezet kell. Ez jelenleg nem áll rendelkezésre.

“Ez a hat ember Balmazújváros történetében a legszégyenteljesebb dolgokat műveli”

– utalt vissza Hegedüs Péter a négy fideszes és két civil szervezet színeiben politizáló képviselőre.

A polgármester úgy látja, a lakosság többsége sem ért egyet a hat képviselő akcióival, és nem érti, milyen káoszt szeretnének még Ferenczi Máriáék okozni a városban.

Hegedüs szerint nincs más megoldás, vagy lakossági megoldással, vagy jogi úton, de ezeket a képviselőket el kell távolítani a testületből.

Kapcsolódó:

Balhés véget ért a testületi ülés Balmazújvárosban: összevesztek a jegyzővel és a polgármesterrel, majd leléptek