Dzsudzsák Balázs DVSC

Végrehajtás alá került Dzsudzsák Balázs cége

Helyi hírek

Dzsudzsák Balázsnak már nemcsak a pályán kell magyarázkodnia, a NAV-val is szembe került. Ismét.

Miután több érdekeltségétől is megvált, júliusban új cégbe szállt be a sztárfocista: többségi tulajdonosa lett az üzletvitellel, tanácsadással foglalkozó Market Invest Hungary Kft.-nek.

Az addigi egyedüli tulajdonos, Karacs Péter megbontotta üzletrészét: magának megtartott egy 600 ezer forint értékű részt, testvére Karacs Ádámnak névértéknek megfelelő vételáron eladott egy másik 600 ezres részt, míg a többségi hányadot, 1,8 millió forint névértékű üzletrészt szintén névértéknek megfelelő áron, vagyis 1,8 millió forintért Dzsudzsák vette meg – emlékeztet az mfor.hu. Így Dzsudzsák lett a cég 60%-ának a tulajdonosa júliusban.

Nem sokáig maradhat azonban cégtulajdonos, a Market Invest Hungary Kft.-vel szemben ugyanis augusztusban a NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága végrehajtást indított el. Hogy mi történt a céggel, nem tudni, a 2018-as létrehozását követő években nem volt árbevétele, 2021-ben viszont már 2,6 milliós árbevétellel és 2,3 milliós profittal zárt, 2022-ben pedig 2,77 milliós árbevétellel és 2,4 milliós nyereséggel.

Nem ez az első Dzsudzsákhoz köthető cég, ami végrehajtás alá kerül, 2022-ben a résztulajdonában lévő Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel is ez történt.

Végrehajtást indított a NAV Dzsudzsák Balázsék léghajógyára ellen