Szerkezetkész állapotban van az új debreceni mélygarázs

Helyi hírek

Elkészült az utolsó födémelem is, így elmondhatjuk, hogy szerkezetkész állapotban van a Sas utcai mélygarázs – jelentette be Papp László polgármester a 2023. október 18-án tartott helyszínbejáráson. 

Hangsúlyozta: a parkolóház a város ez évi közlekedésfejlesztési programjának egyik legfajsúlyosabb eleme, amely nettó 4,5 milliárd forint összegből épül. A munkaterületet 2022 májusában adták át.

A belváros szívében, a kis Orbán-ház öblében épülő mélygarázs a városközpont szempontjából rendkívül nagy jelentőséggel bír

– fogalmazott. Felidézte, amikor a Zöld Város Program keretében átalakították a Dósa nádor teret, az azzal járt, hogy megszűntek az ottani parkolóhelyek, most viszont egy 207 férőhelyes, négy szintes, de valójában 7 félszintből álló mélygarázs jön létre, amelynek az összalapterülete 7000 m². 

A munkálatokról szólva elmondta, hogy jelenleg a garázson belül zajlanak a belső munkálatok, amely az elektromos szerelésekből, valamint a belső közművek, gépészeti részek kialakításából áll. A városvezető kiemelte, hogy a garázson belül lesznek elektromos autók töltésére alkalmas parkolóhelyek is. Összesen 21 dupla töltő elhelyezésére alkalmas parkolási pont alakul ki, első körben 10 dupla töltő kerül felhelyezésre, tehát 20 elektromos autó parkolhat és töltheti az akkumulátorokat a mélygarázsban. 

Hozzátette, az év végére a parkolóháznak el kell készülnie a szerződés szerint, amelyet követően megindul a használatbavételi engedélyezési eljárás, a város lakossága pedig jövő év elején, január végén tudja birtokba venni a komplexumot. Kiemelte, a mélygarázs nagy szolgálatot tesz majd a környékbeli üzletek elérhetősége szempontjából, illetve ha az önkormányzat visszaköltözik a Régi Városháza épületébe – ami szintén az év végével kezdődik meg és az év közepéig tart fokozatosan–, akkor az ügyfélforgalom szempontjából is komoly jelentőséggel bír ennek a nagy kapacitású parkolóháznak a megépítése.  

Örülök annak, hogy minden nehézség ellenére az elmúlt években, a világjárvány, az energiaválság, az áremelkedések és az infláció egyáltalán nem torpantották meg a város beruházási kedvét és programját. Mindent, amit ígértünk 2019-ben, azt meg is valósítunk ennek a ciklusnak a végéig

– húzta alá a polgármester. 

 

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft