Nádudvari Péter Debrecenből a Kékesre

Megvan a négymillió forint, de a jótékony debreceni sportoló tovább gyűjt a beteg kisfiú gyógyulásáért – videó

Helyi hírek

Nádudvari Péter célja teljesült, de a gyógypedagógus tovább fut az adományokért, ugyanis támogatottjának, az agydaganattal küzdő Marcinak valószínűleg még évekig kell járnia a reményt jelentő németországi kezelésekre. A jótékony sportoló összesen 400 kilométert fut a kisfiúért.


A 39 éves férfi – akinek a gyűjtése jelenleg 4.014.086 forinton áll – az első megígért kihívását már teljesítette: augusztus közepén 50 kilométert futott otthonától a Hortobágyi halastóig a pokoli kánikulában. A jótékony sportolással 11 éve foglalkozó Nádudvari kilométereivel idén a hatéves Szabó Marcin segít, aki már évek óta harcol a gyilkos kór ellen. Miután a kemo- és a sugárterápia nem vezetett eredményre, a család rátalált az említett kölni kezeléssorozatra, amely az úgynevezett vírusterápián alapszik: olyan kórokozókat juttatnak a gyerek szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg. A kisfiú szervezete jól reagál a németországi kezelésekre, így a család kitart a módszer mellett. Egy kezelési ciklus kétmillió forintba került, a jótékony sportoló már kettő árát „összefutotta”, azonban nem áll le az adományok gyűjtésével, mert a kisfiúnak valószínűleg még évekig kell járnia Kölnbe, hogy teljesen meggyógyuljon. 

Nádudvari Péter és Marci

Nádudvari már a legnehezebb vállalására készül, amely során egy októberi hétvégén a debreceni Nagytemplomtól Kékestetőre fut el, összesen 160 kilométert megtéve. Az említett hortobágyi 50 kilométer és a Debrecen-Kékestető futás mellett még 190 edzéskilométert is teljesít a fiú gyógyulásáért. A jótékony sportoló a futott kilométereit azért bocsátja áruba, hogy az agydaganattal küzdő kisfiú folytatni tudja a németországi kezeléssorozatot, amely az egyetlen esélye a gyógyulásra.

„Marci már több éve jár Kölnbe évente kétszer, és valószínűleg még sokáig szüksége lesz az ottani kezelési ciklusokra. Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában támogatja a kezdeményezésem, nagyon örülök, hogy ennyien a kisfiú mellé álltak. De a legboldogabb akkor leszek majd, ha néhány év múlva arról tudok beszámolni, hogy Marci barátom teljesen meggyógyult. Azért, hogy ez valóra váljon, kérek mindenkit, hogy tetszőleges áron fogadjon örökbe egy kilométert a futásaimból” – kéri Péter.

Az emlékezetes hortobágyi futásról kisfilm is készült a kezdeményezés médiatámogatója, a T5 Media Agency jóvoltából, amely itt tekinthető meg.

Az adományokat a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány számlájára várják. 

Számlatulajdonos: Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány 

OTP 11734138-20017125-00000000 

IBAN: HU12 1173 4138 2001 7125 0000 0000 

BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB 

Közlemény: SZ.MARCIKA106

A kezdeményezésről bővebb információk – köztük a támogatás lehetőségei – itt olvashatók.