Sírásó verseny Nyíregyháza

Hajdúböszörmény csapata nyerte az országos sírásó versenyt

Helyi hírek

Szombaton rendezték a nyíregyházi Északi temetőben az ország talán legbizzarrabb megmérettetését, a Magyar Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete által szervezett VI. Országos Sírásó Versenyt.
A feladat mindenkinek ugyanaz volt: egy 2 méter hosszú, 80 centiméter széles és 160 centiméter mély sírgödröt ásni. Mindezt maximum két óra alatt – számolt be riportjában az RTL.

A versenyen 16 csapat vett részt az ország minden tájáról, végül a győzelmet a Paraklétosz csapata szerezte meg. A hajdúböszörményi párosnak mindössze 52 perc kellett a sírhely kiásásához és a kalodát is megakadás nélkül sikerült leereszteniük.

A verseny hagyományai szerint különdíjat is osztottak, a Hantolás versenyszámot a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. nyerte. Idén egy különleges feladattal is bővült a verseny: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. jóvoltából minden csapatnak 24 árvácska tetszés szerinti beültetésével kellett ízlésesebbé tenni a hantot, ezt a versenyszámot a BIOKOM Nonprofit Kft. csapata nyerte.