Kiss&Go parkoló Debrecen

Mi értelme a Kiss & Ride “puszis” parkolóknak?

Helyi hírek

Debrecenben is kialakították már azokat a parkolókat néhány óvoda és iskola előtt, ahol a szülők kitehetik a gyerekeket, egy gyors puszi után pedig már indulhatnak is tovább reggelente.

A kezdeményezés célja, hogy gyorsan felszabaduljon az adott parkolóhely. A Levegő Munkacsoport azonban nem ért vele egyet. Mint közösségi oldalukon írják, a Kiss & Ride parkolóknak egyetlen előnye van, méghozzá az, hogy nem a forgalmi sávban áll meg a szülő, amíg csemetéje kiszáll. Szerintük azonban sokkal több a hátránya egy ilyen parkolónak, fel is sorolják, melyek ezek.

A Levegő Munkacsoport szerint egy Kiss & Ride vagy Debrecenben Kiss & Go parkoló értékes közterületet vesz el a rövidtávú parkolás számára, arra ösztönöz, hogy autóval közlekedjünk, semmivel sem csökkenti a légszennyezést az iskolák környékén, és rossz példát is mutat fenntarthatósági szempontból a gyerekek számára.

Úgy vélik, mindez csak a szülők kényelmét szolgálja és az lenne az ideális, ha autóval a szülők nem is közelíthetnék meg az iskolák és óvodák utcáját, csak gyalogosan vagy kerékpárral, ami még a gyerekek mentális képességeit is javítaná az autóban üldögélés helyett.