Lemondott a Fidesz szegedi szervezetének elnöke

Helyi hírek

Lemondott Bartók Csaba a Fidesz Csongrád-Csanád vármegyei 1-es országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról, továbbá a párt szegedi alapszervezetének elnöki tisztségéről is.

A delmagyar.hu értesülése szerint az új választókerületi elnök személyére a fideszes vezetőkből  álló választókerületi tanács tesz majd javaslatot a párt elnökének, Orbán Viktornak. A Fidesz szegedi szervezetének új elnökéről a párt következő tisztújító ülésén döntenek, ilyen esetekben új helyi elnökséget is választanak.

Bartók Csaba a romániai Székelyudvarhelyen született 1970-ben, ott kezdett kézilabdázni, Magyarországra 1990-ben a Tisza Volán csapatához jött. Később egy spanyol csapatban játszott. A magyar válogatottnak 1991-től tizenkét éven át a tagja volt. Ezalatt 75-ször lépett pályára, és 230 gólt szerzett.  Sportpályafutását sérülések miatt 2004-ben fejezte be, ezután edző lett.

Bartók Csaba 2018-ban volt először a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Csongrád megye 1-es számú választókerületében. 2022-ben is indult, de mindkét esetben az MSZP-s Szabó Sándor kapott több szavazatot.

A szegedi Fidesz elnöke 2018 óta volt, közben kinevezték a Modern Városok Program szegedi koordinátorának. A legutóbbi, 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP listás helyén jutott be a szegedi képviselőtestületbe.

Fotó: Bartók Csaba Facebook oldala.