Szaft 'N Burger Debrecen

Szaft ’N Burger Debrecenben: ismét elkészítik az ország burgerét a Nagyerdőn

Gasztro Helyi hírek Party Zone

Szeptember első hétvégéjén igazi szabadtéri pikniken és sütögetésen vehetnek részt a burgereket, grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger – Országos Hamburgersütő Versenyen és Steaksütő Tusán.

Évente egyszer, ezen a napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, a Békás-tó partján. A street food kioszkokat – Garage Burger, Grillakadémia, Magtár Étterem, Next Bistro, Vadaskert Vendéglő, Zuzmó BBQ -, több hazai kézműves sörfőzde – BAZ Beer, Fekete Péter Sörmanufaktúra, Hajdú Serház, Horizont, Hübris, MONYO, Tacet Brewery, Ugar Brewery – kíséri, továbbá a társszervező családi gazdaság, a Hortobágy Angus termékeit is megvásárolhatja a közönség, miközben a versenyeken is készülnek az ínycsiklandozó falatok. 

15 órától az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly zenekar, a Nyughatatlan látható és hallható a színpadon. Az esemény szakmai iránymutatásért idén is Jancsa Jani gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is. Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája, akit szeptember 2-án a Szaft ’N Burgeren személyesen is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól, 16:15-től a színpadon tart élménysütést és bemutatót. 

Hamarosan étlapra kerül a debreceni finomság: így készült az ország burgere

A meghirdetett versenyben a profi kategória győzteséhez kerül Az ország burgere cím, melyet egészen a jövő évi versenyig őrizhet – nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői: egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez. A steaksütő tusa középpontjában, ezúttal a márványozott Angus chuck eye steak kerül. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni. 

10:00 Megnyitó, kapunyitás és a verseny kezdete
10:45 Vándorkupa átadás a tavalyi győztestől
11:30 „Érték itt élni, gazdálkodni” Beszélgetés az 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatójával Medgyesi Gergellyel

12:30 Erre nem gondolnál! Bőrrokon kozmetikumok Angus alkotóelemekkel
13:00 Főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) steaksütő fortélyai
15:00 Nyughatatlan koncert 
16:15 Főzőshow: Jancsa Jani bemutatja – Pizzából burger?
17:45 Eredményhirdetés: Bemutatkozik az ország burgere!
20:00 Kapuzárás

További részletek és nevezés a weboldalon és a Facebook eseményben találhatóak.