Esővízgyűjtő Papp László CATL

“Készülünk a kiszáradt kutakra?” Gyanakvással fogadta a debreceniek egy része az esővízgyűjtős projektet

Helyi hírek

Simán lehet a véletlen műve is, de pont a város déli, a CATL gyárát is magában foglaló, ipartelepekkel sűrűn benőtt részén élő családoknak osztogat esővízgyűjtő edényeket a debreceni városvezetés és a kínai akkumulátorgyár – számoltunk be róla korábban.

Papp László polgármester Facebook-oldalán is látható néhány fotó az edényekről, a képeken önkormányzati vezetők mellett megjelenik Pósán László országgyűlési képviselő is.

A polgármester bejegyzése alatt olvasható kommentekből (nem reprezentatívan) leszűrhető, a lakosság jelentős része gyanakvással fogadja a kezdeményezést.

A Debrecen városa nevű Facebook-oldal szokásos benyalós támogató kommentjét leszámítva többnyire negatív reakciók érkeznek:

“Pont a déli városrészen? Milyen érdekes készülünk a kiszáradt kutakra?”

– teszi fel a kérdést valaki.

“Az eddig ismert számokból is látható, hogy a debreceni vízbázison jelentkező vízigények egy-két éven belül a felszín alatti víztestek igénybevételi határértékei közelébe érhetnek”

– idézi fel egy másik kommentelő Kincses Dániel, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság menesztett vezetője szakvéleményét.

Mások azt hiányolják, hogy Debrecen más pontjain nem osztogatnak esővízgyűjtőket. Itt lehet bekapcsolódni a vitába:

Elpasszolni egyébként nem lenne egyszerű ezeket (természetesen nem is biztatunk erre senkit), a Future of Debrecen oldalán olvasható szabályzat szerint ugyanis:

Egy háztartás csak 1 hordó igénylésére jogosult! Társasházak esetén a közös képviselők jelentkezését várják 1 db közös hordó igénylésére.

A hordók átvételéről és a jelentkező kötelezettségeiről az átvétel időpontjában dokumentáció készül, amelynek aláírását vállalja.

Vállalja, hogy saját költségen építi be az igényelt esővízgyűjtő hordót 2023.12.31-ig, és azt rendeltetésszerű célra használja.

Vállalja, hogy fényképpel igazolja a beépítést, és a fényképet 2023.12.31-ig elküldi az esoviz@debrecen.hu email-címre.

Vállalja, hogy az esővízgyűjtő hordót átveszi az erre kijelölt helyen és időpontban! További információt az érdeklődők a jelentkezést követően e-mailben kapnak.

Térképen az esővízgyűjtőre jogosult utcák: