Virágos város Debrecen

Már a karnevál előtt virágba borul Debrecen – íme a helyszínek

Helyi hírek

Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel Debrecenben a virágkarnevál előtti napokban. Feltűnik például egy hatalmas pillangószárny a DIEHL Aviation jóvoltából. Kézzel készült, egyedi virágdíszt kap a Nagytemplom mögötti Emlékkert kerítése az Immánuel Otthonnak köszönhetően, míg a Debreceni Egyetem Főépülete előtt nemcsak a botanikus kert világa elevenedik meg, hanem a köztéri szobrok is virágos ruhát öltenek.

A Kálvin téren a Krones és az Alföldi Nyomda támogatásának köszönhetően virágzó villamosmegállók fogadják az utasokat, de emellett idén 30 virágtoronnyal és 10 virágos információs táblával is gazdagodik a belváros.

Az alábbi helyeken találkozhatunk viráginstallációkkal Debrecenben: Nagytemplom / Kossuth tér / Emlékkert / Dósa Nádor tér / Aranybika / Kölcsey Központ / Déri tér / Debreceni Kultúrpark / Egyetem tér.

Virágszigetek Debrecenben

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágszigetek Debrecenben

A szigetek növényvilágát a Botanikus Kertben található növények és az erre a célra nevelt cserepes virágok adják. Mindhárom sziget szelfipontként is működik. A szigetek mellett a szökőkút szobrai is virágköntöst kapnak.

A karneváli hét programjai augusztus 14-20-ig >>