Papp László a CATL arnstadti gyárában

Újabb akkugyár Debrecenben? Megszólalt az önkormányzat

Helyi hírek

A debreceni önkormányzat közleményben reagált azokra a hírekre, amelyek szerint újabb akkumulátorgyár (vagy valami hasonló) érkezne a városba.

“A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben nem épül újabb akkumulátorgyár Debrecenben” – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

A tegnapi napon az a valótlan információ jelent meg a sajtóban, miszerint újabb akkumulátorgyár  épülhet Debrecenben. Határozottan cáfoljuk, hogy újabb akkumulátorgyár jönne Debrecenbe!

A város vezetésének semmilyen ilyen irányú szándéka nincs. A város ipari infrastruktúrája a következő időszakban is, kizárólag a már bejelentett és épülő üzemek kiszolgálására lesz elegendő, valamint ezen cégek kisebb léptékű mukahelyteremtő  beszállítóinak fogadására. 

A híradásokban szereplő kínai központú NingBo ZhenYu Technology Co.,Ltd., az álhírekkel ellentétben nem akkumulátorgyár, hanem alumínium héjakat és fedőlapokat, valamint elektromos járművekhez motoros precíziós lyukasztott és rovátkált fémalkatrészeket gyártó vállalat. Az említett cég Debrecen önkormányzatát üzemi tevékenység folytatásával és területvásárlással kapcsolatban nem kereste

– áll a városvezetés közleményében.

Újabb akkumulátorgyár Debrecenben? Azonnali választ várnak a kormánytól