Répáczky Marianna születésnapi adomány

Rendhagyó születésnapot tartott Hajdúböszörményben egy jószívű vállalkozó azokért, akiknek nem telhet önfeledten a gyermeknap

Helyi hírek

A gyermeknap eredeti célja az, hogy felhívja a figyelmet a kicsik jólétének és egészségének javítását célzó törekvésekre. Egy szülő számára nincs is fontosabb, mint hogy a csemetéjét egészségesnek és boldognak lássa, és a lehető legjobb körülményeket biztosíthassa számára.

Sajnos vannak azonban olyan családok, ahol másként telnek a mindennapok. Ezzel szembesült munkája során Répáczky Marianna, aki parókakészítőként gyakran találkozott a Debreceni Egyetem Klinikai központ Belgyógyászati Klinika Hematológiai Osztályán fekvő kis páciensekkel. Illetve ezzel szembesül nap mint nap a debreceni Tündérkör Alapítvány is Tóth Zsé Ferenc vezetésével. Az egyesület immár kilencedik éve segíti a hátrányos helyzetben lévő családokat és beteg gyermekeket. 

Marianna, az ünnepelt, úgy döntött, hogy az idei kerek évfordulóra rendezett összejövetelt nemes céllal és jó szándékkal fele-fele arányban a Hematológiai Osztály kis lakóinak, illetve a Tündérkör Alapítvány pártfogoltjainak szánt adománygyűjtésre használja fel. 

Marianna elmondása szerint a klinikai osztály különleges helyet foglal el a szívében, emiatt döntött úgy, hogy segíteni szeretne nekik. Bodnár Zsolt, az esemény szervezője köszönetét fejezte ki az összegyűlt 420 ezer forint pénzadományért.

A jelenlévő Tóth Zsé Ferenc elmondta milyen hálás az Alapítvány a felajánlásért. Rövid és szomorú példán keresztül szemléltette, hogy sajnos ők is nagyon sok olyan élethelyzetet tapasztalnak a munkájuk során, amiket le sem lehet szavakkal írni. Minden segítség jól jön, mindent szívesen fogadnak. A Mariannától  kapott pénzből két rászoruló gyermek családjának fognak televíziót vásárolni. 

Megemlítette a vasárnapi jótékonysági Tündérfutást is, amire szeretettel várnak mindenkit gyermeknap alkalmából. Mint mondta, a szervezés sok időt és energiát igényel, mégis fontosnak tartották, hogy eleget tegyenek Marianna meghívásának. Tóth Zsé Ferenc elismerésre méltónak tartja, hogy valaki jótékonykodásra használja a születésnapját és nem is akárhogyan.

A pénzadományon kívül tárgyi hozzájárulások is érkeztek. Három darab laptop kerül a gyerekhez Csabai Attila és ügyfélköre jóvoltából, Maczó Andrea pedig két televízióval járult hozzá a gyűjtéshez, a készülékeket már fel is szerelték a Hematológiai Osztályon. Makó Balázs, a hulladékgazdálkodással foglalkozó P. M. R Kft. ügyvezetője és családja társas- és kártyajátékokat, valamit színezőket küldött a gyerkőcöknek, felesége és lánya pedig hajat adományozott. Kovács Alexandra szintén a haját ajánlotta fel, melyből egy rászoruló gyermek részére készít majd parókát Marianna, Szabó Kata pedig egy nagy zsák plüssállattal szeretne mosolyt csalni a gyermekek arcára. 

Fellépésével és támogatásával járult hozzá az estéhez a Hercz Vilmos és Veressné Hercz Beáta által vezetett Debreceni Népi Együttes, illetve a BE-Dance táncstúdió két alapító táncosa, Nagy Béla Endre és Szakál Evelin Noémi is. A két fiataltól sem áll távol a karitatív tevékenység. Táncstúdiójuk egyik célja, hogy hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő gyermekeket tanítsanak táncolni, de emellett többek között esküvői, szalagtűzős vagy versenytánc képzés is elérhető náluk. 

Bodnár Zsolt házigazda megköszönte még a hangulatos helyszínt és a finom vacsorát a hajdúböszörményi Fürdőkert Étteremnek és az itt dolgozóknak is, illetve mindenkinek, aki adománnyal vagy bármilyen más formában hozzájárult az estéhez és a nemes célhoz. 

Répáczky Marianna kezdeményezése mindenképpen egyedülálló és példamutató. Reméljük, sok hasonlóan gondolkodó embert motivál majd segítségnyújtásra!

A születésnaposnak ezúton kívánunk ismét erőt és egészséget, a Hematológiai Osztály kis lakóinak, illetve minden beteg gyermeknek pedig mihamarabbi gyógyulást és minden jót! 

– Bíró Gabriella –