Repülő motoros a debreceni Night Drive-on

Night Drive Debrecen: videós beszámoló

Helyi hírek Party Zone

Idén is megrendezték a Debrecen Drive előestéjén az egész hétvégés esemény éjszakai showját, a Night Drive-ot a Nagyerdei Stadion parkolójában kialakított ügyességi pályán. Az úgynevezett katlanban ízelítőt kaphatott a népes publikum a következő napok eseményeiből – csak éppen látványosabb keretek között, fény- és pirotechnikai eszközök segítségével.

A villamosról leszállva kaptunk a nyakunkba egy kis égi áldást, ennek nyomai még tisztán látszottak az aszfalton és a rámpákon. Ez előbbi esetében még nem lett volna problémás, hiszen a driftelőknek még kifejezetten jól is jött a kicsit csúszósabb útfelület, hogy keresztbe tegyék a kanyarokban az erőgépeiket. Ellenben a freestlyle motorosok már nem üdvözölték ezeket a körülményeket, így a szervezők lombfújók segítségével igyekeztek az esőcseppeket a legnagyobb műgonddal felszárítani a bemutatók helyszínén.

Az esemény házigazdája, Szujó Zoltán nem győzte hangsúlyozni, hogy a biztonság jegyében elképzelhető, hogy nem fogunk majd látni motoros trükköket az Air Riders tagjaitól, de szerencsére végül mégis megcsodálhattunk jó pár lélegzetelállító mutatványt a levegőben. Nagy tapsot kapott a cseh Zdenek Fusek is aki többek között “superman” és “lazy boy” nevű mutatványaival kápráztatta el a közönséget.

A DEAC amerikaifoci-játékosai közben mintegy bemelegítésként elhúztak egy több tonnás kamiont, és megelevenedett a szemünk előtt egy pénzrablás – autós üldözéssel körítve némi gumiégetéssel megspékelve.

A lemezlovas, Orvos Gyuri pedig jobbnál jobb zenékkel (AC/DC, Tankcsapda, Prodigy, Linkin Park) korbácsolta fel a hangulatot a helyszínen.

– Faragó László –