Városháza Hajdúhadházon - 1 milliárd 850 millió forintot költhet el a város fejlesztésre 2023-ban

Fejlesztésre nyílik Hajdúhadház bukszája – 1 milliárd 850 millió forintot költhetnek el

Helyi hírek

1 milliárd 850 millió forintot fordíthat 2023-ban fejlesztésekre Hajdúhadház Önkormányzata. A tervek szerint ebből az összegből jut majd hat önkormányzati épület energetikai korszerűsítésére, belvízelvezető rendszer kiépítésére, belterületi utak építésére és új piac építésére is a 4-es főút mellett. Megújulnak továbbá városi ingatanok, bővül a Hajdúhadházi Városi Óvoda, új épületet kap a Szociális Gondozási Központ – derül ki a polgármester beszámolójából, melyet a település önkormányzati lapjában tett közzé.

Csáfordi Dénes bővebben is szót ejt a 2023-ban várható fejlesztésekről. A várható energia korszerűsítések hat önkormányzati épületet érintenek majd. A három konyhaépület mellett a Hajdúhadházi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és a Földi János Könyvtár épülete is homlokzati hőszigetelést, új nyílászárókat, és napelemeket kap, illetve minden épület belső világítását és fűtésrendszerét is megújítják. A polgármester beszámolójából kiderül, hogy az Othello Borház épületére pedig napelemeket telepítenek.

Több településrészen épül belvízelvezető rendszer Hajdúhadházon

A városvezetés szándékai szerint hamarosan elkezdődik a belvízelvezető rendszer kiépítése és felújítása a település több utcájában. A Rákóczi, a Deák, a Kinizsi utcákban és az Attila utca első szakaszán felújítják a meglévő csapadékvíz elvezető rendszer elemeit, a város dél-nyugati részén, a Gárdonyi, a Zöldfa, az Akácfa, a Homok és a Sillye Gábor utcákon illetve a Bercsényi, a Munkácsy és a Görgey utcák egy-egy szakaszán új csatornarendszert építenek. A munkaterületet a kivitelező
átvette, hosszú előkészítési időszak után elkezdpdhet a tervek megvalósítása is.

Hajdúhadházon is lehet biopiac a 4-es főút mellett

Csáfordi Dénes beszámolójából az is kiderül, hogy folytatódik a 4-es főút melletti biopiac terveinek előkészítése. A fejlesztés elhúzódását az okozza, hogy csak külterületi fejlesztési elképzeléssel lehetett pályázni. Az önkormányzatnak nem volt erre alkalmas saját területe, így egy állami tulajdonú terület bevonásáról döntöttek. Ez folyamat hosszú időt  vett igénybe, közben az építési költségek megemelkedtek. A terveket a megvalósíthatóság érdekében újra átdolgozták. A polgármester reményét fejezte ki, hogy ebben az évben elkezdődhet a piac megvalósítása is.

Bérlakásokat alakítanak ki, a városi óvoda is bővül Hajdúhadházon

A leiratból kiderül, hogy folytatódik a Bercsényi utcai bérlakás kialakítása és a Sallai Ház teljes felújítása is. Elkezdődött az Irinyi utcai bérlakások felújítása is.

A városi óvoda két épülete újul meg a településen. A Bercsényi utcai telephely két új csoportszobával, a Szilágyi Dániel utcai épület pedig egy tornaszobával bővül. Ez a feladat még várat magára. Csáfordi Dénes arról nyilatkozott, hogy a kivitelezőt a nyár folyamán választják ki és ősszel elkezdődik majd a munka.

Új épületet kap a Hajdúhadházi Szociális Gondozási Központ

Az Arany János utca 24 szám alatti, több szintes önkormányzati ingatlanban alakítják ki az új szociális gondozási központot. A polgármester reményei szerint ebben az évben ott is elkezdődhet a munka.

Fotó: Hajdúhadház Önkormányzata

Kifejezetten szépen beszéltek Hajdúhadházon