Zoltán kisborjú debreceni állatkert

Megszületett Zoltán, a debreceni állatkert szürkemarha-családjának legifjabb tagja

Helyi hírek

Kezdetét vette a tavaszi bébibumm a cívisvárosi parkban, ahol március 8-án újabb egészséges utód jött világra a hortobágyi gyökerekkel rendelkező magyar szürkemarha-családban. A születésnapjára eső névnap szerint Zoltán névre keresztelt életerős kis bikaborjú kitűnő étvágynak örvend, és egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, bár még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett. Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre.

Szürkemarha debreceni állatkert

A Zoo Debrecennek szívügye az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számára a magyar szürkemarha, amely ikonikus küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

Szürkemarha debreceni állatkert

A Park munkatársainak és látogatóinak nagy örömére a debreceni tenyészcsapatban évről évre születnek új utódok a késő téli és kora tavaszi időszakban.