Ököllel ütötte a debreceni jegyellenőrt – megúszta a börtönt

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy jegyellenőrt ütött meg Debrecenben.

A vádirat szerint a sértett 2022. augusztus 23-án délután jegyellenőrként teljesített szolgálatot Debrecenben.

Az egyik helyi járatú autóbuszon 15 óra 40 perc körüli időben végzett ellenőrzést, közben ellenőri karszalagot viselt. Odalépett a buszon utazó vádlotthoz és kérte, hogy mutassa fel jegyét vagy bérletét. A férfi elmondta, hogy azokkal nem rendelkezik, majd amikor a sértett elkérte a személyi igazolványát, hogy rögzítse az adatait, a vádlott közölte, hogy nincs nála személyes okmány. Az ellenőr ezért rendőri intézkedést kért és felszólította a férfit, hogy szálljon le vele az autóbuszról.

Amikor mindketten leszálltak, az elkövető jelezte, hogy a buszon felejtette a mobiltelefonját, ezért elindult a jármű felé. A sértett vele ment, de a vádlott hirtelen elé állt és mindkét kezével mellkason lökte őt. Miután az ellenőr tájékoztatta a férfit a rendőrök érkezéséről, a vádlott ingerült lett és őt ököllel fejen ütötte.

Az ellenőr nem sérült meg, de a vádlott ütésétől szemüvege a földre esett és eltört. A sértett a debreceni rendőrség nyomozása során kérte a 20.000 forint kárának megtérítését. Az irányadó jogszabályok értelmében a jegyellenőr közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és azt indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfit kötelezze a sértett kárának megtérítésére.