EDC Debrecen

Kisvállalkozások számára indítanak képzéseket Debrecenben

Helyi hírek

Az idén három képzésre jelentkezhetnek a minimum 20 főt foglalkoztató kis- és középvállalkozások (kkv) Debrecenben a tavaly indult vállalkozásfejlesztési programsorozatban – mondta el Barcsa Lajos gazdaságért felelős alpolgármester az új tanfolyamokat bemutató sajtótájékoztatón kedden.

Barcsa Lajos hangsúlyozta, hogy a város számára kiemelkedően fontos, hogy a kkv-k folyamatosan tudjanak fejlődni, ezeket a vállalkozásokat az EDC Nonprofit Kft.-n keresztül támogatják abban, hogy sikeresek legyenek.

Kiemelte, hogy hiába jönnek a multinacionális nagy cégek Debrecenbe, a kis- és középvállalkozások adják a gerincét a foglalkoztatásnak a városban, de országos szinten is kétharmad ez az arány.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a város évek óta megkérdezi a vállalkozásokat, hogy milyen kitörési pontot látnak, milyen területeken szeretnének bővebb ismereteket szerezni, az idei évben részben a hatékonyságnövelést, az energiahatékonyságot és a marketinget jelölték meg a cégek.

Harsányi Zsolt, az EDC Debrecen vállalkozásfejlesztési vezetője elmondta, hogy a tavaly indult képzések iránt is magas volt az érdeklődés, egyenként mintegy 20 vállalkozás jelentkezett mindegyikre – mondta.

Az idei lehetőségeket ismertetve elmondta: a Tudatos vállalkozások képzés célja, hogy minél több, a stratégiai gondolkodásmódhoz kapcsolódó eszközt használjanak a vállalkozások, például előrejelzések készítésével. A Digitális vállalkozások tanfolyam érinti a kiberbiztonság, adatvédelem, IT szolgáltatásmenedzsment területeit is, az Emberközpontú vállalkozás képzés lényege pedig az, hogy olyan cégeket erősítsen, ahol szeretnek a munkavállalók dolgozni.

Fotó: Facebook/Barcsa Lajos