Kósa Lajos, Pósán László, Tasó László

“Mikor áll ki Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László a nyilvánosság elé?” – reagált a debreceni MSZP a fideszes vádakra

Helyi hírek

“Elég a mellébeszélésből!” – ezzel a címmel érkezett közlemény szerkesztőségünkbe az MSZP Debreceni Szervezetétől.

A Madarasi István önkormányzati képviselő által jegyzett írás úgy indít,

“szánalmas az a próbálkozás, amivel a debreceni Fidesz az ellenzéket kívánja felelőssé tenni az akkumulátorgyárral kapcsolatos felháborodásért. A lakosság szándékos megtévesztésének vádja helyett őszinte válaszokat kellene adniuk a megfogalmazott kérdésekre.

Mint fogalmaz, “senki nem akarta, hogy Debrecenben akkumulátorgyár épüljön, de Orbán Viktor személyes döntése után pártkatonai magatartást vettek fel, élükön polgármester úrral egyetemben”.

És most, az általuk „nemszeretem” Európai Parlamentre hivatkoznak! Nevetséges! Miért nem érzékelik, hogy Debrecen természeti terhelhetőségének képessége véges? Miért nem érzékelik, hogy ilyen veszélyes összeszerelő üzem többet visz, mint hoz? A tőke érdeke nem előzheti meg az emberek érdekeit! Olyan természeti kockázatot vállalnak, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek

– teszi hozzá az MSZP-s képviselő.

Miért nem lehet másnak is véleménye lakókörnyezetének alakításáról? Miért gondolják azt, hogy akkumulátor-nagyhatalom legyünk? Miért nem szólaltatják meg országgyűlési képviselőiket? Mikor áll ki Kósa Lajos, Pósán László, Tasó László a nyilvánosság elé, hogy Debrecenben épüljön meg az akkumulátorgyár? Akkor is, ha nem akarják a debreceniek. Igen vagy nem? Nem kérnek a mellébeszélésből?
Mi sem! De akkumulátorgyárat sem akarunk!

– dörrent oda Madarasi István a fideszes képviselőknek.

Előzmény:

Debreceni Fidesz: az ellenzék fejezze be a lakosság szándékos megtévesztését!