Led-csereprogram debrecen

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indult Debrecenben

Helyi hírek

Debrecen önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése révén ingyenes igényelhetnek LED-fényforrásokat 2023. január 16. és február 28. között a ledcsere.hu internetes oldalon való jelentkezés nyomán azok, akik debreceni lakcímkártyával rendelkeznek, és áramszolgáltató regisztrált ügyfelei, azaz nevükön villanyóra van.

Egy átlagos magyar háztartásban 20 izzó található, melyek működtetése a háztartás teljes villamosenergia-költségének közel egyharmadát teszi ki. A LED-fényforrások használatával jelentős megtakarítás érhető el a villamosenergia-költségek terén, és e fényforrások akár 10 éves élettartamának köszönhetően használóik sokkal kevesebb hulladékot termelnek, mint azok, akik hagyományos izzóval világítanak.

https://ledcsere.hu/ internetes oldalon található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban. Ugyancsak ezen az oldalon a Jelentkezés menüpontra kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, aki debreceni lakcímkártyával rendelkezik és áramszolgáltató regisztrált ügyfele, azaz nevén villanyóra van. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az igénylő otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-fényforrásra jogosult.

Fontos, hogy az igénylő a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Debrecent jelölje be!

A jelentkezéseket a CYEB Kft. munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. Az átvétel időpontjával kapcsolatban pedig a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők.