tanulmányi verseny

Megkezdődtek a szakmai versenyek a kamarában

Gazdaság Helyi hírek Ország

Megkezdődtek az országos szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői Szegeden. A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőin 37 szakmában mintegy 500 tanuló versenyez majdnem 3 héten keresztül a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Csütörtökön a vendéglátó szakmákban versenyző diákok elődöntőjének kulisszái mögé nézhettek be a sajtó munkatársai.

A két Csongrád – Csanád megyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Szegedi Szent Benedek School of Business Technikumból, és a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményéből érkeztek versenyzők. Ők a területi előválogatókban elméleti feladatokat teljesítenek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi (közép)döntőkben adnak számot.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntője hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon lesz 2023. április 24. és 26. között Budapesten, a HungExpo területén. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

Fotók: Frank Yvette