Rotower Rácz Gréta és Rácz Sándor

Debreceni családi vállalkozás is befektetési ajánlatot kapott a Cápáktól – a Rotower igazi innovácó lehet a növénytermesztésben

Helyi hírek

Két vállalkozás is befektetési ajánlatot kapott az RTL-en futó Cápák között ötödik évadának első adásában.

Örömteli, hogy az egyik támogatott projekt egy debreceni vállalkozás lett. A debreceni Rácz Gréta és Rácz Sándor által képviselt Rotower nevű cég igazi innováció, a manapság egyre inkább felértékelődő hidropóniával, vagyis víz alapú, talaj nélküli növénytermesztéssel foglalkoznak.

A Cápák ráúsztak az ajánlatra, de többeknek a tulajdonrész-hányad (eredetileg 51,5 millió forintért 15%-os tulajdonrész) nem volt elégséges. Moldován András, Lakatos István és először Tomán Szabina is ezért szállt ki.

Az apa-lánya páros saját szabadalommal bíró növénytermesztő szisztémája óriási növekedési potenciállal rendelkezik és jövőbe mutat, ezért Balogh Levente és Balogh Petya is ajánlatot tettek, Tomán Szabina pedig végül visszaszállt a Cápák közötti versenybe. A sok ajánlat közül a családi vállalkozás tagjai Tomán Szabinát és Balogh Petyát választották, akik végül 20-20 millió forintért 10-10%-ot kaptak, amire 5%-os visszavásárlási opciót is biztosítottak Ráczéknak.

 

A Kiss-testvérek Mammuthworks nevű cége volt a másik szerencsés. A vállalkozás villanymotoros, távirányítható autókat készít, amibe szó szerint első látásra beleszerettek a Cápák. Moldován András szinte azonnal ráérzett az üzletre, ilyen hirtelen harapásra még nem volt példa az üzleti showműsorban. A sertésmogul mellett Balogh Petya is beszállt a testvérek mellé, végül az eredeti ajánlattól eltérően, ellenajánlattal élve 5-5 millió forintért 15-15% üzletrészt haraptak ki maguknak.