Kezdő tanárnak 200 ezer forint, a debreceni tankerületi vezetőnek 2,5 milliós jutalom? Akciózott a Momentum

Helyi hírek

Egy kezdő tanár fizetése ma nem éri el a 200 ezer forintot, év végén pedig – bónusz gyanánt – egy marék szaloncukrot kapnak azok az emberek, akik a gyermekeinket tanítják.
Ezzel szúrja ki a pedagógusok szemét az Orbán-kormány és az oktatásért felelős Pintér Sándor. Persze nem mindenkiét, hiszen a haverokra gondolnak… – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Szabó Bence, a Momentum régióvezetője, debreceni önkormányzati képviselő.

Arra is kitér: míg a pedagógusoknak áldatlan körülmények között, potom pénzért kell dolgozniuk, addig a tankerületi fideszes vezetők milliókat raknak zsebre év végén.

Kitüntette a megyei önkormányzat a 2,5 millió forintos rekordjutalmat kiérdemlő debreceni tankerületi vezetőt

Bizony: a tanárokat kirúgó emberek milliókat kapnak, azok pedig, akik napról napra a gyermekeinkkel foglalkoznak azzal szembesülnek, hogy hazaárulónak és felbujtónak hívja őket a kormány, ha fel mernek szólalni a megalázó fizetések és a tönkretett oktatás ellen.

2.500.000 forint! Ennyi motivációs elismerést kapott a helyi tankerület idén nyugdíjazott vezetője, Pappné Gyulai Katalin a tavalyi év végén, míg a pedagógusok semmit sem kaptak!

Szégyen, amit Pintér Sándor, Orbán és a tankerület művel. Szembesüljön vele mindenki, hogy mégis mekkora pofátlanság az, amit az oktatással, pedagógusainkkal és iskoláinkkal művelnek – írja az ellenzéki politikus.

A debreceni tankerületi vezető kapta idén a legmagasabb összegű jutalmat

Ma reggel egy figyelemfelhívó molinót vittünk ki a Fazekas Mihály gimnázium elé, majd kihelyeztük a tankerület épületére.
Ezen a molinón mindenki láthatja, hogy mennyit költöttek a vezető kifizetésére az oktatás helyett! – olvasható Szabó Bence közleményében.