forint, pénz, fizetés, infláció, gazdaság

340 ezer forintot lopott ki munkáltatója pénztárcájából egy földesi férfi

Helyi hírek

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az őt alkalmazó vállalkozótól nagyobb összegű készpénzt lopott.

A vád szerint a földesi férfi a sértett építőipari munkákat végző vállalkozónál dolgozott alkalmi munkásként.

2022. szeptember 6-án a sértett egy kistehergépkocsival a dolgozóit Berettyóújfaluba, a munkavégzés helyszínére vitte. A vállalkozó rendszeresen nagyobb összegű készpénzt tart a jármű kesztyűtartójában, erről tudomást szerzett a vádlott is. A munkavégzés helyén a sértett kistehergépkocsija folyamatosan nyitva volt, mivel abban tartották a szerszámokat is.

A megérkezést követően a reggeli órákban a vádlott kiment az autóhoz és a kesztyűtartóban lévő pénztárcából kivett 340.000 Ft-ot, majd a tárcát visszatette a helyére, és eltávozott a helyszínről. Az elkövető cselekményével 340.000 Ft kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a sértett polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben, kérte az okozott kárának megtérítését.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlott ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.