Pappné Gyulai Katalin és Papp László

A debreceni tankerületi vezető kapta idén a legmagasabb összegű jutalmat

Helyi hírek

Tíz hónap küzdelem után végre megszerezte a tankerületi vezetők jutalmának pontos összegét Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője.

A lista első helyén a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin áll 2,5 millió forinttal. Emlékezhetünk, Pappné nemrég mondott le a posztjáról, és ment nyugdíjba.

Az ellenzéki politikus emlékeztet, Pappné 10 éven át vezette a tankerületet, és “nevéhez több botrány is kapcsolódik”. A legemlékezetesebb ezek közül az volt, amikor 2018-ban pedagógusnapon a “Nemzedékek jövőjéért” díjjal tüntette ki a közgazdász végzettségű Kósa Lajos, fideszes országgyűlési képviselőt.

Nem mellesleg az Ady Endre Gimnázium botrányos igazgatóváltásában is kulcsszerepet játszott:

Távozik az Ady Endre Gimnázium éléről a botrányos körülmények között kinevezett fideszes igazgató

Második helyen holtversenyben három igazgató követi őt a listán: Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője, akik fejenként 2 millió 440 ezer forintot kaptak a fizetésükön felül szolgálataikért cserébe.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán, 2,4 millió forintos jutalommal szintén többen állnak: Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.

Pásztor Gyula Csabáné, a kisvárdai tankerület vezetője és dr. Házlinger György, a közép-pesti tankerület vezetője tavaly forinttal lett gazdagabb hála a motivációs elismeréseknek. Arról a Házlinger Györgyről beszélünk, aki nemrég saját korábbi iskolájába, a Szent István Gimnáziumba vitte ki a kirúgással fenyegető leveleket a tiltakozó pedagógusoknak.

A jutalom-lista ötödik helye is sokat ér, pontosan 2 millió 320 ezer forintot. Ezt Gaszperné Román Margit kapta, aki a nyíregyházi tankerületet igazgatja immár hat éve.

Tóth Endre rámutat, a legmagasabb jutalom összege több mint egy kezdő pedagógus 8 havi bruttó bére. Ennél igazságtalanabb jutalmazási rendszert kitalálni is nehéz lett volna az oktatásban.

A politikus azt ígéri, holnap a fideszes politikusokból tankerületi igazgatóvá avanzsáló pártkatonák jutalmairól is beszámol.