Síró kisfiú

Szexuális ragadozóként viselkedett a debreceni gyermekfelügyelő – jogerős ítélet

Helyi hírek

A Debreceni Ítélőtábla a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét 5 rendbeli bűncselekménynek minősítette. Egyéb részekben a bűnösség megállapítását és a részbeni felmentést helybenhagyta. Az ítélőtábla nem találta alaposnak sem az ítélet enyhítésére, sem súlyosítására tettindítványokat. Az ítélet jogerős.

Frissítés: a férfi öngyilkos lett, még mielőtt börtönbe vonult volna:

Felakasztotta magát a kisfiúkat zaklató debreceni nevelőtanár, miután a bíróság elítélte

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2022 márciusában T. Gy vádlottat folytatólagosan elkövetett, 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette, 3 rendbeli szexuális erőszak bűntette, 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és rendbeli szexuális visszaélés bűntette, továbbá gyermekpornográfia bűntette és 9 rendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntette miatt 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Ezen felül a bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől. A vádlottat gyermekprostitúció kihasználása bűntette miatt emelt vád alól a törvényszék felmentette.

Az ítélet rendelkező részét a Debreceni Törvényszék nyilvánosan hirdette ki, azonban az indoklás már zárt tárgyaláson folytatódott. A nyilvánosság kizárására erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő kiskorú személyek, kímélete védelme érdekében került sor. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott gyermekfelügyelőként dolgozott egy kollégiumban. 2015 és 2017 között munkaköre és feladata ellátása során szexuálisan zaklatta a tanulókat.