Bezár a Takarékbank Tégláson

Bezár a téglási Takarékbank – “A Fidesznek köszönjék!”

Helyi hírek

December 12-én nyit ki utoljára Tégláson a Takarékbank Zrt. Dózsa György utca 13. szám alatti fiókja – osztotta meg a felhívást a város Facebook-oldala.

Mint olvasható, a téglási fiókot összevonják a hajdúhadházival, így aki személyesen akar ügyet intézni, a szomszéd településre kell átutaznia Téglásról.

A fiókbezárással kapcsolatban Salamon Gergő, a Nép Pártján Mozgalom helyi politikusa emlékeztet, a Takarékbank Mészáros Lőrinc Orbán-közeli, közpénzen felhizlalt oligarcha érdekszférájába tartozik, aki így hálálja ezt meg minden téglási ügyfelének.

Tehát az, hogy Tégláson nem lesz bank és ezáltal nagyon sok téglásinak (főleg idősebb honfitársainknak) nehezítik meg az életét, nem másnak köszönhető, mint a Fidesz rendszerének

– következtet Salamon, aki azt is megállapítja: “Téglás látott már szebb napokat.”

A Mészáros Lőrincet is tulajdonosi körében tudó Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarékbanknak nem ez az első népszerűtlen lépése a megyében. A berekböszörményi fiókot az onnan 10 kilométerre lévő biharkeresztesivel vonták össze, Sárándon pedig egy bankautomatát is megszüntettek volna, ha a helyiek nem kezdenek tiltakozásba.

Új bank jön létre az MKB és a Takarékbank egyesüléséből

Fotó: Facebook/Salamon Gergő