Balmaz Kamilla gyógyfürdő

A díjakat halmozó balmazújvárosi fürdő 2023-ban belép a Magyar Fürdőszövetségbe

Helyi hírek

Még idén nyáron pontozta a Magyar Fürdőszövetség a balmazújvárosi fürdőt, amely igen jó osztályzatokat kapott – emlékeztet a helyi Városgazdálkodási Kft.

Mint Kalmár Zoltán, a Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője részletezi, az “Élményfürdő” kategóriában négycsillagos besorolást kaptak nagyon sok dicséret mellett. A “Strandfürdő” kategóriában háromcsillagos értékelés született. A “Gyógyfürdő” kategóriában pedig szintén az igen értékes három csillagot kapta meg a balmazi strand.

Az ünnepélyes díjátadást szerdán rendezték Esztergomban, a Grand Hotel Esztergom dísztermében, a Magyar Fürdőszövetség 2022. évi rendes közgyűlésén, melyen számos nagyobb és kisebb fürdő képviselői voltak jelen.

Ezen az eseményen jó alkalom nyílt arra, hogy megkonzultáljuk egymással a fürdőüzemeltetési munka szépségeit és árnyoldalait, továbbá kapcsolatépítésre is remek alkalom nyílt az esemény után. Itt született meg a döntés arról, hogy 2023. évben a balmazújvárosi fürdő is tagja kíván lenni a Magyar Fürdőszövetségnek, ahonnan a vezetőség ígérete szerint támogatást fogunk kapni az egyre magasabb színvonalon történő működéshez

– olvasható a tájékoztatásban.

Kalmár Zoltán köszönetet mondott mindenkinek, aki részese volt a sikernek, de azt is megjegyezte, gyakran erős ellenszélben kellett dolgozniuk. (Balmazújváros a nem fideszes hajdú-bihari városok szűk csoportját erősíti – a szerk.)