Beteg gyermek hozzátartozójától lopott egy nő a debreceni kórházban

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki egy beteg gyermek hozzátartozójának személyes holmijait lopta el.

2022. március 7-én a vádlott kiskorú gyermeke gyógykezelés alatt állt az egyik debreceni egészségügyi intézményben.

A vád szerint a fenti napon 15 óra 45 perc körüli időben az asszony megjelent az ellátást végző osztályon, ahol a hozzátartozók számára ún. szülői szobát biztosított az egészségügyi intézmény, hogy folyamatosan ott lehessenek a gyerekeik mellett.

A vádlott bement ebbe a helyiségbe, ahol észrevette a sértett lakattal lezárt bőröndjét. Mivel a szobában senki nem volt, ezért az asszony a lakatot ismeretlen módon levette, majd a bőröndből nagyobb mennyiségű ruhaneműt, cipőt és társasjátékot vitt el úgy, hogy a nála lévő szatyorba pakolta és többször is fordult, amíg azokat kivitte az épületből.

A vádlott a sértettnek 116.000 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A sértett a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte az okozott kárának a megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.