Balmazújváros önkormányzati dolgozók kifizetése Hegedüs Péter

A képviselő-testület “szakadár” tagjai akadályozták a dolgozói bérek kifizetését Balmazújvároson – lépett a polgármester

Helyi hírek

Ilyenre példa Balmazújvároson még nem volt, hogy a képviselő-testület egy törvény által előírt költségvetési módosítást nem fogadott volna el, és ezért borulni látszana a további költségvetés végrehajtása.

Hegedüs Péter vasárnapi Facebook-bejelentkezésében emlékeztet: a testületet törvény kötelezi arra, hogy az előírt módosításokat elfogadja. Mint említi, a Magyar Államkincstár világosan fogalmaz: a képviselő-testületnek a változást át KELL vezetnie a költségvetési rendeletbe.

Az önkormányzatnak a munkatervébe első alkalommal szeptember 21-e volt kiírva, hogy be kell számolniuk a költségvetésről, és a költségvetési rendelet módosítását elő kell terjeszteniük. Ezt megtette a város önkormányzata, a testület viszont nem fogadta el. Hegedüs Péter emlékeztet, ezzel a képviselő-testület mulasztásos törvénysértést követett el. Ezzel kapcsolatban több minisztériumtól és állami szervtől kértek állásfoglalást – a válaszok többsége még nem érkezett meg.

A testület makacskodása miatt az önkormányzati dolgozókat (közmunkásokat, közfoglalkoztatottakat stb.) sem tudták volna kifizetni, ezért a polgármester úgy döntött, vállalja az esetleges jogi hercehurcákat, és aláírja a kifizetéseket, hogy utalhassák a bért azoknak, akik megdolgoztak a pénzükért.

Itt a bejelentés:

A balmazújvárosi képviselő-testületben régóta nincs béke, a polgármester szerint ezért elsősorban két olyan személy okolható, akik elfordultak tőle, és manapság már inkább a Fidesz kegyeit keresik:

Zűr a balmazújvárosi képviselő-testületben: betelt a pohár a polgármesternél