Figyelem, gyors internet érkezik – ezeken a részeken telepítenek optikai hálózatot Debrecenben

Helyi hírek

Bánk, Biczó István kert, Haláp, Nagycsere, Pac, Szepes és a Tócóskert lakói örülhetnek Pósán László bejelentésének, miszerint „szupergyors” optikai hálózat épül Debrecenben. A szupergyorsat nem véletlenül tettük idézőjelbe. A számokat látva maradjunk a gyorsabb jelzőnél. Lássuk, hogy milyen konkrétumokat közölt a politikus.

A Szupergyors Internet Program célja, hogy minden háztartás számára elérhető legyen a legalább 30 Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférés lehetősége,  illetve hogy a háztartások legalább 50 százalékában 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre. Ez a típusú fejlesztés azon túlmenően, hogy lakossági igényeket tud kiszolgálni, egyben Debrecen gazdasága szempontjából is kulcsfontosságú – zárta sorait Pósán László.
A bejegyzéshez csatolt képek alapján a szolgáltatást A Znet Telekom nyújtja majd. A cég honlapján fellelhető infomációk szerint Hajdú-Bihar megyében jelenleg Debrecenben, Bánkon, Halápon, Józsán, Nagymacson és Pallagon szolgáltat.

Jelenlegi lakossági listaárak Debrecenben

Szintén a honlapon elérhető információk szerint a Debrecenben létező szolgáltatás jelenleg  20Mbit / sec letöltési sebesség mellett 4990 forintért kelleti magát, a 40 Mbites csomag 5990, a 80 Mbites 7990 forintot kóstál egy év hűség mellett. Úgy tűnik, hogy az előfizetőknek egy egyszer i 12.000 forintos költséggel is számolni kell 1 éves határozott idejú szerződéskötés esetén.
Ennek miértjéről valószínűleg csak az ÁSZF valamelyik pontja ad bővebb tájékoztatást, de más szolgáltatók belépési / telepítési díjként szoktak hasonló összegeket elkérni.
Egy szokatlan opcióra is leltünk. Határozatlan időre szóló szerződéskötés esetén az egyszer díj 90.000 forint
  Az új területekkel kapcsolatban jelenleg nem találtunk információt, de a más településen elérhető díjcsomagok nevezéktana alapján valószínűleg az Optic dícsomagok árai lehetnek irányadóak. A cág telebíziós és telefonos szolgáltatást is nyújt.