Közzétették, hogy mire költi Balmazújváros a pályázaton nyert 351 millió forintot

Helyi hírek

Balmazújváros önkormányzata havi lapjában számol be arról, hogy mire költik  a TOP-PLUSZ-1.2.1-21-HB1 pályázaton nyert 351 millió forintos támogatást.

A testület beszámolója szerint:

– A kisgyermekes családok számára fontos, hogy egy új játszótér kialakítása történik meg a Zrínyi Miklós u. 24. szám alatti területen. A létrejövő új közösségi téren játszótér mellett KRESZ tanpálya, streetball pálya és kültéri kondipark kerül kiépítésre, de okospadok elhelyezését is tervezi a város.

– A parkolási infrastruktúra fejlesztésére is jut pénz a pályázatból. Az Állomás mellett, a Semsey Andor u. 5099/1 hrsz alatt 8 állásos gépjármű parkolót és 44 parkolóhelyet alakítanak ki.

– A város kerékpáros lakossága pedig az igen elhanyagolt állapotban lévő Veres Péter- Bólyai- Csegei utcai kerékpárút megújulásának örülhet. A jelenlegi nyomvonal jelenleg is használatban van, de hivatalosan nem minősül kerékpárútnak, így azt a burkolat teljes megújítását követően immár hivatalosan is kerékpárútként használhatja majd a lakosság.

A komoly szakmai előkészületek nyomán megszületett projekt idén kezdődik és előzetes tervek szerint 2025. decemberében fejeződik be – zárul az önkormányzat közleménye.

Közvetlen EU-s forrásból újulhatnak meg a Balmazújváros körüli vizes élőhelyek