Őszi esti séták debreceni állatkert

Esti sétára hívja vendégeit a debreceni állatkert

Helyi hírek

Minden évszaknak megvan a maga varázsa a lassacskán festői színekbe öltöző Nagyerdő fái alatt, ennek örömére pedig a debreceni állatkert most először októberben is megrendezi az immár nagysikerű nyári hagyománnyá vált esti sétákat.

A visszatérő vendégeknek is újdonságokat tartogató, exkluzív program résztvevői egyedülálló szakvezetésen nyerhetnek bepillantást a kert ezernyi titkába és leshetnek be a kulisszák mögé, ahol feltárul előttük az állatok őszi és esti élete. Egyesek már birtokba vették fűtött téli szálláshelyüket, míg mások vastag bunda növesztésével készülnek a télre, vagy éppen kifejezetten ekkortájt, a hűvösebb hónapokban, illetve az esti órákban vannak elemükben – ilyenek például a szibériai tigrisek, a vörös pandák és a hóbaglyok. Zoopedagógusok és állatgondozók segítségével az ő és sok más lakó, köztük az őszi új jövevények – Jilin, a nőstény észak-kínai leopárd és a dél-afrikai sülkölykök – máskor nem megfigyelhető szokásait is megismerhetik a látogatók, akiket a program zárásaként a trópusok örök melegét és rendkívüli fajgazdagságát idéző egzotikus Pálmaház, valamint évszakhoz illő inni- és harapnivaló vár majd.

A páratlan élményben október 14-én és 28-án, 15:30 és 17:30 között lehet részük az érdeklődőknek. A jegyek limitált számban kaphatók: alkalmanként 30 db váltható online elővételben 4800 Ft-os egységáron, további 10 db pedig a helyszínen fejenként 5000 Ft-ért.