Unigreen szálloda Debrecen látványterv

Látványtervek: ilyen lesz a Debrecenben épülő 4 csillagos UniGreen Hotel

Helyi hírek

Húsz pályamunka érkezett be a Debreceni Egyetem új – egykori Kartács utcai Parkhotel étterem helyén tervezendő – UniGreen Hotel innovációs oktatószálloda, tankonyha és tanétterem című tervpályázatára – közölte a Debreceni Egyetem Sajtóközpontja.

Mint írják, a hotel névhez illően erdei környezetben megvalósuló, innovációs oktatószálloda, tankonyha és tanétterem elősegíti az egészségiparban meghatározó rekreációhoz és turizmushoz kapcsolódó képzések fejlesztését a Debreceni Egyetemen.

A Magyar Építész Kamara elnökével és a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel közösen kijelölt bírálóbizottság a beérkezett húsz pályamű közül tízet választott ki. Az első három díjazott mellett hét tervdokumentációt vásárolt meg az egyetem, elsősorban az ötletek, valamint a megvalósíthatóság alapján.

Unigreen szálloda Debrecen látványterv

A felépülő szálloda atmoszférája, leendő szakembergárdája hozzájárul, a rekreáció, turizmus és vendéglátás területén tanulók a felsőfokú ismeretek mellett gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek, növelve a hallgatók tulajdonosi szemléletét, a szakma iránti elkötelezettségét.

Szuperkórház épül Debrecenben

Hosszútávon a tanszálloda a végzettek kompetenciabővülésével az alaphivatását betöltve piaci megmérettetésre is alkalmassá válik.

Az erdei környezetébe illeszkedő „UniGreen Hotel” 4 csillagos vagy 4 csillag superior besorolású, közel 5000 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes épületének arculatát egyedivé varázsolja a szálloda speciális elhelyezkedése.

A Kartács utcai bejárattól egy körülbelül 200 méteres, erdővel körbevett bekötőúton juthatnak majd el a leendő vendégek a hotelhez.

Unigreen szálloda Debrecen látványterv

A komplexumban az elképzelések szerint szállodai, konferencia, valamint wellness részleget alakítanak ki. A hotel földszintjén egy 100-120 fő befogadására alkalmas étterem és bár kap helyet. Az 50-60 szobás szállodai épületben wellness részleg, valamint a napozó terasz is épül majd. Az „UniGreen Hotel” speciális funkciójának megfelelően egy 70- 80 fő befogadására alkalmas konferencia terem és két szekció terem is szerepel az épület előzetes tervein.

A nyertes pályázóval történő sikeres tárgyalás után kezdődhet a tényleges tervek összeállítása, amelyek várhatóan 2023-ban készülnek el. Az „UniGreen Hotel” megépítése – a nemzetközi helyzetet és a pénzügyi forrásokat is figyelembe véve – ezt követően kezdődhet meg.

Fotó: unideb.hu