Pick Szeged

Egy félidőig tartotta magát a PICK Szeged Kielben

Európa Helyi hírek Ország Sport

A Machineseeker EHF Bajnokok Ligája harmadik fordulójában Németországban, a THW Kiel otthonában lépett pályára a PICK Szeged. A hazaiak 15-14-es félidő után 34-29-es győzelmet arattak.

THW Kiel (német)–PICK Szeged 34–29 (15–14)
Machineseeker EHF Bajnokok Ligája B csoport, 3. forduló. Kiel, Wunderino Aréna, 10 ezer 285 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
THW Kiel: Mrkva – Ekberg 6/1, Weinhold 3, Wiencek 4, Wallinius 4, Bilyk 3, Johansson 1. Csere: Reinkind 5, Zarabec 2, Överby 4, M. Landin, Duvnjak 2, Pabst. Vezetőedző: Filip Jícha.
PICK Szeged: Alilovic 1 – Sostaric 3, Garciandía 4, Bombac 2, Rosta 5, Bodó 3, Frimmel 2. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Blonz 2, Szita 2, Radivojevics 3/1, Tönnesen, Martins 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/1, ill. 1/1., kiállítás: 8, ill. 4 perc.

Rossz hír volt, hogy hiába került be a jegyzőkönyvbe Bánhidi Bence neve, a kapitány megsérült, így nem tudott pályára lépni. Hazai oldalon is voltak hiányzók, Sagosen és Pekeler továbbra is sérült volt, így a német rekordbajnok is tartalékosan állt ki.

A hazaiak szereztek vezetést, ekkor Sebastian Frimmel kiállítása miatt emberhátrányban játszott a PICK, a csapat a 6. percben Mario Sostaric révén szerezte meg az első gólját. Ezután Rosta Miklóst állították ki 2 percre a játékvezetők, de jött Bodó Ricsi bombája, így tapadtak a vendégek a THW Kielre. A 8. percben SuperMario kapott pazar labdát, 3-3, közben Bodót kellett ápolni, mert felszakadt a szemöldöke.

A 11. percben is egál volt, a hazai gólokra mindig jött a válasz: 5-5. A 26. percben talpra ugrott a teljes PICK kispad, Alexander Blonz repült be a szélről, és lőtte ki a hosszú sarkot. Vezetett a PICK: 13-12! A hajrában jött két hazai gól, így a THW Kiel 15-14-re vitt a félidőben.

A második félidőben közel három percig nem esett gól, Rosta Miki viszont befordult, és egyenlített, 15-15. A 38. percben időt kellett kérnie a vendégeknek, mert pillanatok alatt 19-16 lett az eredmény. Tartották előnyüket a németek, a hazaiak kapusa, Tomas Mrkva bravúrt bravúrra halmozott. Az egyik oldalon minden sikerült, a másikon semmi. A hajrában is kézben tartotta a játék irányítását a német rekordbajnok, így a végén 34-29-es vereséget szenvedett a PICK.

Legközelebb október 1-jén, szombaton 19.30-kor a Ferencvárost fogadja a Szeged.

Nyitókép: www.pickhandball.hu